פזית דומב

תשלום בגין פיצוי קבלן באיחור מסירת דירה

רכשנו דירה מקבלן בדצמבר 2010. בחוזה שחתמנו נרשם שאיחור במסירת דירה יחשב לאחר 120 ימים . כיום יש איחור של 120 ימים. בבדיקה עם שכנים בבניין הסתבר שחלק חתמו על חוזה עם איחור של 60 ימים , חלק 90 ימים וחלק כמונו 120 ימים. אציין שגם הסכומים שונים מ300 דולר עד 600 דולר( לא ריאלי בכלל לשכירות במחיר היום). שאלתי היא האם 120 נחשב איחור חוקי בגלל שחתמנו או שהחוק מגביל קבלן לא לנצל את הרוכשים ונותן לו גרייס של עד 90 ימים בלבד? אני יודעת שצריך לבחון זאת לפני התיקון שהיה ב2011 שבו הגבילו הקבלן מראש בחוק המכר דירות - איחור של 60 יום בלבד. לתשובה דחופה אודה ..

עו"ד רוני שדה

פזית שלום, התיקון בחוק המכר (דירות) אותו ציינת בשאלתך נכנס לתוקף בשנת 2011, לאחר שחתמתם על הסכם המכר. לפי סעיף 11(ג) לחוק המכר (דירות) תיקון זה לא יחול על חוזה שנכרת לפני תחילתו של התיקון ולפיכך המועדים שסוכמו בהסכם המכר הם הקובעים לעניין הפיצוי באיחור במסירת הדירה. בברכה,