אמיר

הפקעת יתר במגרש

בזמנו רכשתי זכות לדונם קרקע ברוטו אשר מיועד לבנייה פרטית. קיבלתי\מימשתי רק מגרש בגודל 450 מ"ר עליו בניתי את ביתי. האם אני זכאי לדרוש\לקבל שטח נוסף מהטעם של הפקעת יתר (לצורך כבישים מדרכות וכיו"ב). אציין גם שחלק מבעלי זכויות דומות כן קיבלו מגרשים בגודל של 600 מ"ר האם ישנה איזו שהיא הגדרה בחוק לגבי הפקעת יתר והאחוזים המירביים אותם ניתן לחלט מהמגרש.(אשמח לציון החוק והסעיף המתאים) תודה

עו"ד רוני שדה

אמיר שלום, שאלתך נוגעת בסוגיות תכנון ובנייה ולא בליקויי בנייה. לפיכך, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך לפורום תכנון ובנייה או פורום מקרקעין. בברכה,