לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אנונימי

הלנת שכר בעבודה במסגרת סטאז'

ביולי האחרון עבדתי כגרפיקאי במסגרת סטאז' בתשלום בעיתון מקומי במשך 7 ימים 8 שעות ביום , נשלחתי לשם ע"י המכללה בפגישה עם בעל העיתון הוא אמר שהשכר 31 ש"ח לשעה ושהעבודה תתבצע מהבית חוץ ממני נשלחה אליו לסטאז' סטודנטית נוספת . כבר לפני תחילת הסטאז' כשרציתי לשאול אותו כמה שאלות בטלפון הוא לא היה זמין וכנ"ל לגבי הסטודנטית . גם ביום תחילת העבודה הוא לא היה זמין עד שעירבתי את המכללה והוא שלח לי עבודה לביצוע כנראה רק לצאת מידי חובה במשך שאר הימים הוא שוב לא היה זמין היו ימים שהוא לא נתן אפילו עבודה 1 כנראה כדי שלא יבואו אליו בטענות אח"כ והוא יוכל להגיד שלא עשינו לו שום עבודה ולכן הוא לא חייב לשלם , הייתה רשימת מטלות לביצוע שניתנה ע"י המכללה והוא לא נתן שום עבודה שקשורה למה שהופיע ברשימה רק לאחר שהופעל עליו לחץ ממני ומהסטודנטית השנייה הוא נתן לעשות דברים מהרשימה את דו"ח הסטאז' (שבלעדיו לא יכולתי לגשת לבחינה ) גם בקושי הוצאתי ממנו גם את זה הוא מילא לאחר לחץ שהופעל עליו ע"י המכללה . *חשוב לציין שב1 הפעמים ששאלתי אותו אם הוא מתכוון לתת עבודה תשובתו הייתה "מה חשוב לכם יותר לעצב או שאדווח על השעות כל האמת תרגישו חופשי" ככל הנראה איום שהוא לא ימלא את הדו"ח סטאז' או ניסיון להוציא מאיתנו הודעה שסה"כ מעניין אותנו שידווח רק על השעות בלי לתת עבודה וככה הוא יוכל להגיע למצב שהוא רק מדווח על השעות לא נותן לנו שום עבודה ואח"כ לא משלם ! הוא חתום על חוזה מול תכנית שנקראת סטארטר שלפיה הוא אמור לשלם לי ולסטודנטית השנייה לשלוח להם את תלושי המשכורת שלנו ואחרי שהוא שולח להם הם נותנים לו סכום כסף גדול . בשיחה האחרונה איתו הוא אמר לי שהוא לא מוכן לשלם עד שהכסף יגיע אליו עירבתי את המכללה בנושא הם אמרו לי שהוא חתום מולם על חוזים ושהוא לא יכול להתנהל ככה הם יצרו איתו קשר כדי להסביר לו שוב על העניין אבל הוא לא זמין בטלפון בכלל בחודשיים האחרונים יצרתי קשר עם 2 אנשים מטעם המכללה בקשר לנושא הזה וביקשתי מהם שיצרו שוב קשר עם המעסיק בקשר לתשלום לאדם הראשון שפניתי אליו טען שהוא לא ענה לו בכלל לא לשיחת טלפון ולא להודעות . האדם השני ניסה ליצור איתו קשר וטען שהמעסיק לא ענה לו דיברתי אתמול שוב עם אותו אדם כדי לברר מה עם התשלום ואם יש אופציה שהם עצמם יתנו לי את הכסף שמגיע לי ואח"כ ידרשו מהמעסיק את הכסף שהוא חייב והוא אמר שאין אופציה כזאת ושהמעסיק ענה לו אבל ניתק מייד את השיחה לאחר שהוא שאל אותו בקשר לתשלום ולאחר שהשיחה נותקה הוא ניסה שוב ליצור איתו קשר אבל שוב הוא לא ענה . ממה שאני יודע המצב הזה הוא הלנת שכר והפרה של החוזים שלו מול המכללה מה אפשר לעשות בקשר לזה? *חשוב לציין שיש לי תיעוד מלא של כל השיחות עם אותו מעסיק כל העבודות שעשיתי עבורו שמורות אצלי במחשב ובמייל כהוכחה שעבדתי אצלו .

item.Author מנהל הפורום עו"ד אורנה שמריהו

שאלתך מתאימה לייעוץ אישי, גם לנוכח אורך ההודעה. לגבי הלנת שכר - מעסיק שלא שילם שכר עד 9 לחודש, ניתן לתבוע הלנת שכר עבודה החל מהיום הראשון לחודש.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה