לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
קרן

פרידה בקיבוץ מופרט כאשר בן הזוג אינו חבר קיבוץ

שלום. אנחנו זוג ידועים בציבור בהליכי פרידה עם שני ילדים משותפים. אני חברת קיבוץ והוא לא. בסוף 2002 החל הקיבוץ בתהליך שיוך נכסים ואני קיבלתי בית ומגרש שנרשמו על שמי. באותה תקופה התחיל הקשר שלי עם מי שהפך להיות בן זוגי ואבי ילדי. שיפצנו את הבית ששויך לי, כאשר בן זוגי השקיע את רוב הכסף בשיפוץ (מדובר בבנייה קלה - השקעה של כ- ₪200000). אנו חיים בבית זה כ- 13 שנים, כאשר כבר לפני כשנתיים החלטנו להיפרד. הבית, כאמור, רשום רק על שמי ורק אני חברת קיבוץ. הפרוד טוען שהוא זכאי למינימום מחצית שוויו של הבית (לטענתו אפילו יותר מאוחר והוא השקיע את רוב הכסף בשיפוץ). האם הוא צודק? האם יש אפשרות מבחינה משפטית להפריד את הבית מהמגרש עליו הוא בנוי? שכן את המגרש והבית קיבלתי בזכות הוותק שלי בקיבוץ והפרוד השקיע בהשבחת הנכס...

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! קשה להניח כי יתקבלו ההסכמות הנדרשות – הן מהקיבוץ והן מ"רשות מקרקעי ישראל" – לפצל ולהפריד בין זכויות החכירה לגבי קרקע-המגרש לבין הבית שעליו. על שאלה ראשונית זו יוכל להשיב גם עוה"ד של הקיבוץ. את הבטחתן של זכויות בן-הזוג בגין מימון ההשקעות בבית, נראה כי יש להסדיר בהסכמים הצפויים במסגרת הפירוד, בעזרת עוה"ד אשר ילווה את צעדי בני-הזוג בהמשך המתוכנן. במקרה כאמור, יש להניח כי תישקל הבטחה על דרך מישכון של זכויות בת-הזוג בנכס המקרקעין המדובר ( המשלב קרקע ומבנה כיחידת אחת ), לטובתו של בן-הזוג - בליווי הסכם מתאים בבסיס המישכון, אשר יסדיר גם את תנאי השבתם-פדיונם של כספי ההשקעה שלו. מישכון כאמור ימנע העברת זכויות בנכס ע"י בת-הזוג, ללא השבת המגיע ממנה לפי כל שיוסכם ויוסדר עם בן-הזוג. בהערת-אגב ולהשוואה: גם במקרה של הלוואת-בנק המובטחת במשכנתה, משמשים כספי הבנק למימון הבנייה, כאשר המישכון לטובת הבנק מבטיח את ההחזר המגיע לו, על-פי זכויותיו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגודות שיתופיות