תשלום מיסי ישוב לבת זוג
אני בן קיבוץ ושוכר בית בקיבוצי. אני משלם את כל חשבונות הבית לבד אך זוגתי (אנחנו לא נשואים) מתגוררת איתי. הקיבוץ החל לחייב אותנו על דמי תושב גם על בת זוגתי (דמי תושב בקיבוץ שלי לא מקנים שום זכות מלבד הנחה במנוי לבריכה). האם הדבר תקין? ההגדרה למי שחייב בדמי תושב בתקנון הקיבוץ הינה "מי שמתגורר בקיבוץ", זוהי הגדרה מעורפלת מאוד.
שלום רב! בהנחה כי בבית השכור בקיבוץ מתגוררים בחיי-שיתוף השואל ובת-זוגו בלבד ( ללא בני-משפחה מצד כלשהו ) – נראה כי על הקיבוץ להתייחס אליהם כאל בני-זוג המהווים "תא משפחתי" אחד; ניסיון לחייב את בת-זוגו של השוכר בחיוב נוסף ונפרד, יכול להימצא מוצדק רק אם כך נוהג הקיבוץ כלפי בני-זוג נשואים שרק אחד מהם במעמד של חברות. ניתן להניח, כי בקיבוץ נוהג ו/או החלטת-אסיפה, בדבר חיוב נפרד ונוסף בגין מגורי-קבע של מי שאיננו חבר-הקיבוץ ואף אינו בן-חבר; לדעת הח"מ, גם במקרה כזה – קיימת זכות אנושית-בסיסית לכל תושב/ת, לקיים חיי זוגיות ביחידת-המגורים, אף ללא נישואין, ומבלי שהדבר יגרור חיוב כספי שמעבר למוטל על בני-זוג נשואים הגרים ביחידת-מגורים בקיבוץ ואשר אחד מהם איננו במעמד חברות. אם לפי קני-המידה האמורים לעיל מדובר במקרה של הפלייה - מוצע לפנות אל מוסדות הקיבוץ בהצעה לבחון את הנושא שנית, ברוח הזמן, ובמענה אשר יחסוך את הצורך להעמיד את הסוגיה לבחינה ציבורית או משפטית.