לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גולן

האם צריך לדיווח לרשויות המס על הסכם בנוגע למשק

אני ואחותי קיבלנו בירושה משק ידוע לנו שאנחנו לא יכולים לרשום את המשק על שמנו. אנחנו מסכימים כי המשק יירשם על שמי למרות שאני ואחותי בעלים ביחד. האם על הסכם כזה (שקובע שהמשק של שנינו למרות שאני נרשם כבעלים שלו) צריך לדווח לרשויות המס?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מוצע לפנות בהקדם לייעוץ משפטי של עו"ד עם ידע וניסיון בנושאי משקים בהתיישבות, לרבות מיסוי מקרקעין הכרוך בהעברת זכויות בהם ( גם אם העברת הזכויות הינה על דרך ויתור). זאת – לפני כל פעולה או גיבוש הסכמה. "חוק מיסוי מקרקעין ( שבח ורכישה )" קובע כי "מכירה", לעניין החוק – החייבת לפחות בדיווח, גם אם לעתים פטורה מחובת תשלום מס – "חובקת" תחום פעולות הרחב יותר מהנהוג במישורי-דין אחרים, כגון דיני מקרקעין. "מכירה" – לפי הגדרתה בחוק-המיסוי הנ"ל – כוללת, בין היתר, אפילו "הענקתה של זכות לקבל זכות במקרקעין, וכן העברה או הסבה של זכות לקבל זכות במקרקעין או ויתור על זכות כאמור." ככלל, העברת זכויות בין יורשים בהקשר למשק חקלאי תחויב במס על ההעברה ( "מכירה" לעניין חוק-המיסוי ) ועל קבלת הזכויות ( "רכישה" לעניין החוק ), ככל שהתמורה למעביר/המוותר איננה נובעת מתוך נכסי העיזבון המדובר, העומדים לחלוקה בין היורשים.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגודות שיתופיות