האם הישוב יכול לגבות ממני אגרה על כך שאני משכירה את יחידת הדיור שלי בנוסף למיסי הישוב שהשוכר משלם? באם יש לי דייר קבוע זה נחשב לצימר או עסק? אשמח לדבר
גביית אגרה בנוסף לתשלום מיסי ישוב. בישוב שאני גרה קיים הסכם גישור בין האגודה השיתופית לבין קיבוץ שהוא אגודה חקלאית להסדרת תשלומים. להלן שני סעיפים בהסכם - עסק המשמש כצימר הפועל בבית מגורים ישלם בנוסף לאגרה (מיסי ישוב) עבור יחידת הדיור סכום תוספת של 35% מגובה האגרה בין כל צימר ללא קשר להקיף הפעילות העסקית. הסעיף השני עסק המקבל קהל ואו מעסיק עובד או עובדים ואינו משמש לאירוח, הסעדה או צימר הפועל בבית מגורים ישלם בנוסף על תשלום האגרה עבור יחידת הדיור סכום השווה ל- 10% מגובה האגרה בגין הפעילות העסקית . האם אני אמורה לשלם עבור השכרת היחידית הדיור שלי את אחת מהתוספות המופיעות שציינתי לעיל? אני לא פועלת כצימר אלא יחידת דיור המושכרת לשנה. חוזרת ומציינת השוכר משלם את מיסי הישוב / אגרה בהתאם להחלטות הישוב, לא ברור לי למה אני צריכה לשלם מס נוסף על כך שאני משכירה יחידה בביתי הפרטי. אשמח לתשובה
שלום רב! אגודה שיתופית המספקת שירותים מקובלים לתושבים ביישוב שיתופי או קהילתי, זכאית לדרוש ולקבל תשלומים בשיעורים סבירים ותואמים - כהחזרי-מימון או בגין נטל הוצאות נוסף. בהקשר, מופנית תשומת-הלב לתשובת מנהל הפורום לשאלה מיום 4/6/2015. כאשר בית-מגורים ביישוב משמש למגורים בלבד ובהיקף של משפחה אחת, הרי ככלל - אין אזי בסיס לחיוב נוסף על התשלום לאגודה בעבור שירותים, המחולק לפי יחידות-דיור או בתי-אב; אחרת יהיה המצב, אם הושכר חלק מהנכס, כאשר ביתרתו מתגוררת משפחת המשכיר. בשאלה הנוכחית לא פורש, האם התקבלה דרישה מצד האגודה לתשלום נוסף, אך אם קיימת כזו והשימוש בבית המדובר איננו חורג משימוש למגורים ע"י משפחה אחת – מוצע לפנות אל האגודה כדי לברר גם את הבסיס הנטען לדרישה מצדה, ולפי הצורך – כדי שתבחן את עמדתה שנית. מומלץ לאתר בעלי יחידות ביישוב במצב דומה, ולהתארגן במשותף לבירור ולהצגת עמדות מול האגודה, אף בשילוב גיוס ומימון של עו"ד.