יציאה מהאגודה והזכויות שלי
התגרשתי ועזבתי את המושב ואין לי בית במושב. ההנהלה רוצה להוציא אותי מהאגודה ולי אין בעיה. השאלה שלי האם יש לי איזה שהם זכויות או כספים שאני צריכה לקבל בגין עזיבתי את האגודה. תודה
שלום רב! מהשאלה ניתן להסיק, כי לבני-הזוג שהתגרשו היה בית במושב, וכבעלי נכס במושב – גם זכויות מכוח חברות באגודת-המושב. זכויות השואלת עשויות להימצא בשני מישורים, לרבות על-פי קשר הנישואין והשיתוף הכרוך בהם והנובע בהם, בשילוב הסדר-הגירושין. לפיכך, מוצע לבחון את זכויות השואלת, לרבות מול האגודה – בשילוב בחינת זכויות משותפות עם הבעל-לשעבר על-פי קשר הנישואין ועל-פי הסדר הגירושין: יתכן כי לשואלת נוצרו במהלך הנישואין זכויות בנכס המקרקעין שבמושב ( שאלה התלויה גם במשך הנישואין ובתרומות כל בן-זוג לרכישת הנכס, בצד שאלת קיומו של הסכם-ממון כדין ותוכן הסדר הגירושין ), ובהקשר – גם בזכויות בהון האגודה, בשילוב זכויות לחלק מפדיון בגין החברות; יתכן כי עקב הגירושין נותרה החברות באגודה לבן-הזוג שנשאר במושב, עם זכות של השואלת לקבלת חלק מפדיון עתידי של החברות, אף כיום. אם הליך הגירושין לווה ע"י עו"ד מטעמה של השואלת – יש לפנות אליו/ה, להשלמת הבירור והעמידה על זכויות; אם השואלת לא נסתייעה בעו"ד בשלב הגירושין – יתכן כי לא מאוחר לעשות זאת כעת, כמומלץ.