ברוצוני לקבל חוקי קבלה לישוב חרמש לתקופה של שכרות שפועל תחת האגודה
תענות שהתקבלו מוועד מקומי אינם היגיונים, בנוסף עם חברי וועדה יכולים לנתק הספקת מים למגורים כי לא רוצים לקבל משפחה בישוב
שלום רב! כאשר מועמדת לקבלה ליישוב קהילתי נתקלת בעמדת-סירוב קשוחה, עד כדי איום בניתוק מים לצריכה ביתית, בשילוב העלאת נימוקי-דחייה מצד ועדת-קבלה הנראים לכאורה בלתי-הגיוניים – אין די בפנייה בשאלות לאתר אינטרנט, ונראה כי אין מנוס מהיזקקות לסיוע משפטי של עו"ד. אם מדובר במאבק לשכור דירה ביישוב – יש צורך לגייס לתמיכה גם את המשכיר המיועד; בהקשר זה, מופנית תשומת-הלב לתשובה שניתנה כאן בפורום לשאלה מיום 30/6/2019. בהערת-אגב יצויין: ניתוק אספקת מים לצריכה ביתית הינו צעד חמור ומיוחד, המצריך הצדקה של ממש בצירוף התראה מתאימה בכתב, זמן סביר מראש; כל האחראי לניתוק אספת-מים שאינה מוצדקת ומבוססת – עלול להימצא אחראי גם לנזקים חמורים, ולחובת פיצוי בשיעור ניכר. גם עניין זה, כעניין מאמצי הקבלה בכללם, תלוי במכלול נסיבות המקרה, אשר עזרת עו"ד תכלול את בחינתם העובדתית והמשפטית, לקראת ייעוץ ונקיטת צעדים. עקב חומרת המקרה, העולה אף מהתיאור החלקי בשאלה – מוצע לגייס עזרת עו"ד כבר לשלב הקרוב, העשוי לכלול פנייה גם אל המועצה האזורית.
לצערי כאשר פניתי למועצה נאמר לי כי מועצה לא אחראית על הישטב ואין להם מה לעזור בנדון . יש לפנות ולהתלונן לרשם האגודות. תרם קבלתי מהם איזה שהוא מסמך התראה וכו... הם נכנסים לשטח פרטי של הבית הם שוברים רכוש וגם על כשמבקשים לראות אישור הם מסרבים. בנושא קבלה לישוב, גם כאן הכל רק בעל פה ולא נותנים שום מסמכים, תשובות מנומקות כלום. היטם בבוקר כאשר אני יצאתי לעבודה נכנסו לשטח הבית שברו גדר על מנת להגיע לשיבר מים כדי להוריד אותו. ולא הם לא רוצים לקחת אחראיות על נזק שנגרם. אין שום מסמכים . רבשץ של הישוב אומר מסמך אצלי בכיס ואני לא חייב להראות לך אותו. הם פגעו ברכוש הבילו את הילדים ומסרבים להראות כל מסמך. מה עושים לאן פונים חוץ ממשטרת ישראל ( שם כבר הוגשה תלונה) . הם עושים הכל כדי לגרום לנו לקום וללכת וכמו שנאמר מאחד הנציגים של וועדה מקומית : ציטות " את אםס וילדים שלך לא מעניינים אותי אתם לא קיימים". גם אגודה לזכויות האזרח לקחו פניה אבל לא יכולים לעזור זה לא בסמכותם
שלום רב! כל האמור בתשובה הקודמת עומד בעינו – גם לאחר המידע הנוסף, המצער והמדאיג. פנייה דחופה לעו"ד נראית כאן הכרחית, כדי לשקול את הצעדים המתאימים מול המציאות החריגה, לרבות בבחינה מעשית - כולל צעדים לשמירת זכויות לפיצויים על כל הנזקים הנגרמים, במקרה שיימצא לנכון שלא להתעקש על מגורים ביישוב המדובר אלא למצוא חלופה ראויה.
שאלות נפוצות:
טל לוי
ארז דע
בני אברהם
אבי פליישמן
יואב מור