לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חן מוטי חבר וועד כפר יעבץ

העלאת משכורת המזכירה

בכפר יעבץ עובדת מזכירה עבור הוועד המקומי וועד האגודה, בישיבות הוועד הובהר שהמזכירה עובדת חצי משרה עבור שני הועדים בחלוקה של 50% עלות לכל וועד (רבע משרה לכל וועד). בישיבתה האחרונה של הוועד המקומי בלבד הובאה הצעה להעלות את המשכורת של המזכירה מ-3300 שח ברוטו ל-4800 ש"ח(45% העלאה לא כולל הוצאות מעביד) לשאלתי מדוע לא הוצגו מסמכים שמשקפים את השכר וכן את ההסכם עם וועד האגודה, נאמר לי שלא צריך לעניין אותי מה השכר של המזכירה בועד האגודה.הברתי בישיבה שללא מסמכים תומכים כולל ההסכם שיש עם וועד האגודה לא ניתן לדון כלל בבקשה מה עוד שההעלאה פניתי במכתב למנכלית המועצה כדי לעקב את אישור העלאת המשכורת עד לכינוס ישיבה שתדון בבקשה, תשובת המנכלית של המועצה ראה מטה. - האם המועצה לא חייבת לאשר את המינוי של המזכירה לתפקיד האמור? - האם הועד יכול להעלות את השכר ללא גבול וללא הצגת מסמכים? - למי אני אמור לפנות כדי להקפיא את ההעלאה עד לבירור העניין? עובדות: 1. מי שמנהל את הדיונים מעשית זה נציג הישוב במועצה שממלא תפקיד סגן ראש המועצה (יש לי הקלטות של כל הישיבות). 2. המזכירה נשואה לאח של סגן ראש המועצה וממלאת תפקיד פקידה/מזכירה של שני הוועדים וכן חברת האגודה. 3. המזכירה מונתה לגיזברית הועד המקומי. 4. רואת החשבון של הוועד אחיינית של סגן ראש המועצה ונציג הישוב במועצה. 5. המזכירה והיו"ר אינם משתפים אותי אינם נותנים לי לעיין במסמכים, היו"ר חסם את הטלפון שלי לשיחות ולא מוכן לדבר איתי בנואי הוועד. תשובת המנכלית שלום רב, קיבלנו את פנייתך. הנושאים שהעלת אינם באחריות המועצה. המועצה לא קלטה את העובדת ותנאי העסקתה אינם ידועים לנו. הועדים המקומיים בלב השרון מנהלים את ענייני העסקת העובדים באופן עצמאי ללא מעורבות המועצה. ומשכך, אין בידינו מסמכים. טענותיך אמורים להטען אל מול הועד המקומי, נא מצה את ההידברות מולם.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! יש להניח, כי השואל הנכבד איננו עומד לבדו במאבקיו כחבר-ועד ( וכפי שהוא מגדיר את עצמו בשאלה אחרת – "אופוזיציונר" ), כי עומדים לצדו לפחות אלה שבחרו בו בבחירות האחרונות, וככל שהנושאים המדוברים הינם מעניינם – יסכימו לממן לכך ייעוץ משפטי של עו"ד. פורום אינטרנטי, לרבות פורום זה, איננו תחליף לייעוץ משפטי וודאי שאיננו במה לניהול מאבקים בעלי אופי משפטי. הדברים אמורים במשנה תוקף, כאשר השאלה המועלית בפורום נוקבת בשמו של היישוב, דבר העלול להפוך את הבמה הכללית – אף מבלי משים - לבמה לניגוח פומבי. פנייה לסיוע של עו"ד מומלצת לא רק לגופם של נושאים, אלא גם לגבי אופן ניהול המאבק.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגודות שיתופיות