האמנה למניעת כפל מס בין ישראל לגרמניה, נושא התושבות לצורכי המס
שלום רב, כרגע אני אזרח ישראל ותושב ישראל לצורכי מס הכנסה. אני שוקל לעבור לגרמניה לעבוד אצל המעסיק הגרמני לטווח הארוך. בין ישראל לגרמניה נחתמה האמנה למניעת כפל המס, בה הוגדר מוסג התושב לצורכי המס וגם המדינה בה הוא אמור לשלם מס הכנסה. ידוע לי גם שהחלפת התושבות לא קורת ברגע של מעבר גבול ישראל, תהליך יכול להמשך מספר רב של החודשים ואף מספר שנים. השאלות שלי הן: 1. למי אני צריך לשלם מס הכנסה כאשר אני נחשב כתושב ישראל לצרי המס, אך עובד בגרמניה אצל המעסיק הגרמני? 2. איך משפיעה האמנה למניעת כפל מס לאופן תשלום של מס הכנסה בתקופה הראשונה בה אינני תושב מס גרמני ועדיין תושב מס ישראלי, אך עובד בגרמניה אצל המעסיק הגרמני? 3. האם ייתכן מצב בו אני אצטרך לשלם מס הכנסה בגרמניה (כי אני עובד שם) וגם לדווח על ההכנסה זו בארץ ולשלם עבורה מס בארץ (כי אני עדיין תושב מס ישראלי)? 4. כמו כן, ידוע לי שלפעמים מס הכנסה ישראלית מסרבת להכיר באנשים כתושב זר לצורכי המס, אף על פי שבן אדם כבר נחשב כתושב מס במדינה האחרת? במלים אחרות, נוצר המצב, בו לבן אדם יש תושבות לצורכי המס מספר מדינות בו זמנית, האם במקרים כאלו ניתן להשתמש באמנה על מנת להימנע מכפל מס? תודה.