מנהל הפורום עו"ד מורן אייזנקוט
העברת דירה מתנה מההורים
שלום לך הוריי מעוניינים להעביר לי ולאחותי דירה במתנה ,לכל אחת מאיתנו יש דירה שרשומה על שמה זאת אומרת חצי בחצי , התחלנו בתהליך אצל העורך דין , היום התקשרתי אליו כדי לשאול מתי הפגישה דשלנו תהיה , והוא אמר לי שהוא בדק פרטים על הדירה והדירה אינה רשומה על שם הוריי , אלא על שם הקבלן שהם רכשו אותה ממנו לפני יותר מעשור ויש הערת הזהרה לאבא רשום אבי והדירה גם מעוקלת היות והקבלן לא שילם מעמ במשך השנים { מיסים } ששאלתי את העורך דין אם במהלך הזמן עלולים לכנוס את הדירה בגלל העיקולים הרבים הוא אמר שלא , היות והוא לא פירט נשארתי עם הרבה שאלות , אני מעוניינת שהדירה תהיה רק שלי ושל אחותי ולא תחולק בן האחים לפי חוק הירושה מה זאת אומרת לגביי דירה שמעוקלת { חוץ מזה שלא אוכל למכור אותה בעתיד } מה על הוריי לעשות ולמי לפנות ? תודה
לילי שלום, עליכם לפנות לביהמ"ש בתביעה לסעד הצהרתי באשר לדירה.
לאחר שבדקתי יותר את נושא הדירה הבנתי כי הדירה נרכשה לפני כ-15 שנה שלא כדין במסגרת עיסקת קומבינציה ויתכן כי ההליך להסדרת העיקולים יקח זמן ואני רק מעוניינת שהדירה תהיה על שמי , על מנת להבטיח לעצמי כי הדירה תהיה שלי בבוא היום { לא עלינו שההורי נפטרים } הוריי ימשיכו לקבל את שכר הדירה והכל ישאר כפי שהוא היום למעט רישום הדירה עורך דין אמר לי שהיות והדירה מעוקלת אין אפשרות להעביר לי אותה , אני יודעת שזה מדובר בקשר למכירה ולא להעברת מתנה , האם הוא צודק ? באם הדירה עוברת על שמי גם כל העיקולים של הדירה על שמי האם אני יכולה לערוך חוזה מול הוריי והעורך דין ,המסדיר את עניין הדירה , רק שאהיה בטוחה כי יהיו לי זכויות עליה ? { ללא העברה בטאבו וכו אני רק רוצה להבטיח למצמי את הדירה בעתיד תודה
שאלות נפוצות:
אור נס
אור נס
ורד בן שלמה
טסייה