לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לילי

העברת דירה מתנה מההורים

שלום לך הוריי מעוניינים להעביר לי ולאחותי דירה במתנה ,לכל אחת מאיתנו יש דירה שרשומה על שמה זאת אומרת חצי בחצי , התחלנו בתהליך אצל העורך דין , היום התקשרתי אליו כדי לשאול מתי הפגישה דשלנו תהיה , והוא אמר לי שהוא בדק פרטים על הדירה והדירה אינה רשומה על שם הוריי , אלא על שם הקבלן שהם רכשו אותה ממנו לפני יותר מעשור ויש הערת הזהרה לאבא רשום אבי והדירה גם מעוקלת היות והקבלן לא שילם מעמ במשך השנים { מיסים } ששאלתי את העורך דין אם במהלך הזמן עלולים לכנוס את הדירה בגלל העיקולים הרבים הוא אמר שלא , היות והוא לא פירט נשארתי עם הרבה שאלות , אני מעוניינת שהדירה תהיה רק שלי ושל אחותי ולא תחולק בן האחים לפי חוק הירושה מה זאת אומרת לגביי דירה שמעוקלת { חוץ מזה שלא אוכל למכור אותה בעתיד } מה על הוריי לעשות ולמי לפנות ? תודה

עו"ד גלית סולומונוב-פוגל

לילי שלום, עליכם לפנות לביהמ"ש בתביעה לסעד הצהרתי באשר לדירה.

לילי

לאחר שבדקתי יותר את נושא הדירה הבנתי כי הדירה נרכשה לפני כ-15 שנה שלא כדין במסגרת עיסקת קומבינציה ויתכן כי ההליך להסדרת העיקולים יקח זמן ואני רק מעוניינת שהדירה תהיה על שמי , על מנת להבטיח לעצמי כי הדירה תהיה שלי בבוא היום { לא עלינו שההורי נפטרים } הוריי ימשיכו לקבל את שכר הדירה והכל ישאר כפי שהוא היום למעט רישום הדירה עורך דין אמר לי שהיות והדירה מעוקלת אין אפשרות להעביר לי אותה , אני יודעת שזה מדובר בקשר למכירה ולא להעברת מתנה , האם הוא צודק ? באם הדירה עוברת על שמי גם כל העיקולים של הדירה על שמי האם אני יכולה לערוך חוזה מול הוריי והעורך דין ,המסדיר את עניין הדירה , רק שאהיה בטוחה כי יהיו לי זכויות עליה ? { ללא העברה בטאבו וכו אני רק רוצה להבטיח למצמי את הדירה בעתיד תודה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני משפחה