מנהל הפורום עו"ד מורן אייזנקוט
דין מתנות וצוואה שנמצאה לאחר פטירת האב
1. אנו 4 אאחים אשר רק אני הייתי בקשר עם אבי המנוח בזמן שיתר אחי רק מיררו לו את החיים,בקושי דיברו וראו אותו ,וכו". 2 במהלך השנים היות והיתי בקשר צמוד,אוהב ודואג עם אבי, קיבלתי גם מתנות כספיות מידי פעפ ואף סכום כסף חד פעמי גדול כמתנה כ 9 חודשים לפני הארוע המוחי הקשה אשר אבי קיבל. אבי היה כשיר למעט מחלוק זיקנה ולא הוגש מעולם בקשת אפוטרטפוס אליו,לפני שקיבל את הארוע המוחי. 3.כעבור כשנה אבי נפטר. שנה בה פעלתי להעברתו למוסד מתאים,תשלומים,פינוי דירתו ותכולתה ועוד ועוד, לבדי. 4 לאחר הפטירה מצאתי במסמכיו 2 צוואות אשר תאריכן מלפני כ 3 שנים בערך , בכתב ידו, מקוריות,מפורטות אשר מצוות את כל רכושו, אלי בלבד. לאבי היתה צוואה מלפני כ 10 שנים אשר עשה אצל עו"ד עם עדים. שאלותיי הם: 1. האם יש צוואות אלו ניתנות למימוש ואיך? והאם נכון וכדאי לממשם? 2. האם יתר האחים יכולים לדרוש את המתנות גם הכספיות אשר אבי נתן לי בחייו, לפני קרות הארוע המוחי? תודה.
ניתן לממש צוואה בכתב יד. צוואה בכתב-יד תיכתב כולה ביד המצווה, תישא תאריך כתוב בידו ותיחתם בידו. ניתן להגיש צוואות כאמור לרשם הירושות. ייתכן ויתעורר סכסוך משפטי על אמיתותן של הצוואות אך ככל שהצוואות אמיתיות, יש להן תוקף מחייב. אשר למתנות שקיבלת בחיי המוריש, כעיקרון, ניתן לתבוע כל דבר. גם כאשר הסיכויים קלושים, אולם יש לזכור שהם יכולים לתבוע רק כפי חלקם היחסי בירושה.
שאלות נפוצות:
אור נס
אור נס
ורד בן שלמה
טסייה