מנהל הפורום עו"ד מורן אייזנקוט
חתימה על תצהיר על הכרת כתב ידו של מצווה,בצוואה שבכתב
מי יכול לחתום על תצהיר כזה, אשר התבקש ע"י האפוטרטפוס הכללי ? האם היורשת יכולה? האם בעלה של היורשת יכול , אשר הכיר די טוב את המוריש ? לא ברור ולא ידוע מי עוד יכול לחתום ומי יהיה מוכן לעשות זאת בכלל... מה לעשות ???
כל אדם יכול לחתום על תצהיר כזה. עדיף שחותם התצהיר יהיה אדם שאין לו ענין בצוואה או קשר הדוק ליורשים, כי אז אמינותו חזקה יותר. לבעלה של היורשת יש אינטרס ישר בצוואה ועל כן, אם אתם מכירים אדם שאינו מקורב ליורשת, זה עדיף.
המצווה לא היה אדם אשר מתכתב או כותב ולכן אין אנשים אשר יכולים להכיר את כתב ידו מלבד בעלה של היורשת. האם זה יספק? מה לעשות אם לא? הרי החוק לא מחייב זאת בשלב הגשת הבקשה לקיום הצוואה...
החוק אכן אינו מחייב להגיש תצהיר כאמור. זוהי דרישה של היוהמ"ש, אשר לו סמכות להתערב בהליכים. התערבות של היוהמ"ש גוררת עיכוב במתן הצו של 75 יום לפחות. לגופו של ענין, אם אין מי שיחתום, עדיף שיעשה זאת בעלה של היורשת על פני המנעות מהגשת תצהיר כלל. בהצלחה!
היוהמ"ש יכול לא לקבל את התצהיר של בעלה של היורשת ולדרוש תצהיר של אדם אחר? כאמור,אין אדם אחר שיכול לחתום על תצהיר כזה. ומה לעשות במידה וזה מה שיהיה? תודה!
שאלות נפוצות:
אור נס
אור נס
ורד בן שלמה
טסייה