לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
טל

גובה מזונות

רציתי להתייעץ אני נמצאת שלב אחד לפני עריכת ההסכם אצל מגשר. רוצה רק לברר שסכום המזונות המוצע לי ראוי. קצת נתונים: ילד אחד בן 3, בחשבון הבנק כ100 אלף ש"ח, אין דירה, מעט מטלטלין בבית לא בעלי ערך רב שהוא החליט להשאיר לי, רכב ואופנוע: כמעט באותו שווי: הוחלט כי אני לוקחת את הרכב והוא את האופנוע החלטנו לא להתחלק בפנסיה (די מאוזנים). השכר שלו 11700 ברוטו, 10000 נטו.השכר שלי 6500 (החברה בה אני עובדת עומדת להיסגר בעוד חודש ואז אשאר ללא עבודה) הוצאות מדור: שכ"ד: 4400, שכ"ד+אחזקה (גז, חשמל, מים, ארנונה, ועד): 5660 הוא מציע מזונות בסך 3500 סכום קבוע בלי השתתפויות בהוצאות נוספות (חוגים, קייטנות וכו') עד גיל 6. ומגיל 6 מזונות בסך 3000 ש"ח סכום קבוע בלי השתתפויות בהוצאות נוספות (חוגים, קייטנות וכו'). האם לא עדיף 3000 ש"ח + חצאים על פני 3500 מחיר קבוע (ייעוץ הורים בחודש עולה 1000 ש"ח . מצד שני, ייעוץ זה לא לכל החיים. חוג (כרגע לא רשום אבל אני חושבת עתידית) 200 ש"ח.) תודה

עו"ד גיל בר-זהר, מנהל הפורום

שלום טל, קשה לתת עצה טובה במקרה כזה כי אין לדעת מה תהיינה ההוצאות הבלתי צפויות שלכם. ייתכן ויהיו קשיי למידה ו/או חוגים ופעילויות בתשלום וייתכן שלא. אני אישית הייתי מעדיף סכום מזונות נמוך במקצת והשתתפות במחציות, אך זו רק דיעה אישית.

טל

עו"ד בר זהר תודה על המענה. בשל העובדה שאין נוסחא מדויקת, כיצד אדע מה הסכום שעלי לבקש (שעליו יש להוסיף מחציות)? מצד אחד, אני יודעת שאמורים לקחת בחשבון מדור בגובה 30% שכולל את הוצאות האחזקה. במקרה שלי, כאמור, מגיע ל1700 ש"ח. מצד שני, מכרה שלי שהיא עו"ד לענייני משפחה אמרה לי שאף בית משפט לא נותן סכום כזה במדור (בהתייחס לשכר של הבעל).כמו כן, כרגע אני שוכרת 4 חדרים, ובחישוב המזונות יש לקחת בחשבון שמירה על רמת החיים לה היה מורגל הילד. מצד שני, כשהיינו בהליך גישור (שנכשל) אמר לי המגשר (עו"ד) שעלי לחשב 30% מדירת 3 חדרים שהרי כעת כשהבעל יצא מהבית אין לי עוד צורך ב4 חדרים (הוא טען שאם משלמת 4400 על 4 חדרים, אשלם כ3300 על 3 חדרים ועל בסיס ה3300 יש לערוך את החישוב). אני ממש מבולבלת. אודה להכוונתך. תודה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני משפחה