סעיף הגבלה בהסכם זיכיון
שלום רב, שלום רב, הקמתי עם 3 שותפים חברה כדי להפעיל עסק. כמו כן, התקשרנו עם חברה למתן זיכיון. בהסכם הזיכיון אשר חתמנו ישנו סעיף המגביל אותנו למכור או להעביר את מניותינו בחברה רק באישור בעל הזיכיון בכתב ומראש. בנוסף לכך, בהסכם נכתב כי החברה של מתן הזיכיון לא תידרש לנמק החלטתה. האם הסעיף חוקי? האם ניתן לתקוף אותו. יצוין, כי הדבר גרם לי לנזק שכן היה לי קונה חיצוני שהיה מעוניין לקנות את חלקי. ולאחר סירוב חברת הזיכיון ללא שניתן נימוק או הסבר מכרתי את חלקי בסופו של יום בהפסד. האם ניתן להגיש תובענה נ' בעל הזיכיון?
שלום רב ראשית הייתי בודק לעומק את הסכם הזיכיון ומנסה לאתר דרכי היציאה. אם אין דרכי יציאה, יש למצוא פתרון אחר. פתרון כזה יכול לבוא תוך דיאלוג חכם עם המזכה. דיאלוג כזה צריך להתחיל מהבנת המניעים שעומדים מאחורי התנהלותו, ומתן פתרון יצירתי שיניח את דעתו. בהצלחה
הנני מודה לך על התייחסותך. יחד עם זאת, האם ניתן לתקוף את הסעיף הנ"ל, והאם מתן סירוב המזכה להעברת המניות ללא נימוק. בכלל חוקי מבחינת דיני החוזים ו/או הגבלים עסקיים ו/או דיני החברות ו/או עוולות מסחריות. והשאלה החשובה, האם להערכתך ניתן לתבוע את המזכה בגין נזק שארע לי בגין הסירוב שניתן ללא הסכמה. (כפי שציינתי לעיל בסוף מכרתי את חלקי בהפסד).
שלום רב המגבלה על המחאת זכויות הזכיין נועדה להגן על הרשת, ולכן היא כשלעצמה מקובלת ולגיטימית. במידה ומזכה פועל בחוסר תום לב ובאופן שרירותי אשר גרם לזכיין נזקים, ניתן במקרים מסויימים לתבוע.
שאלות נפוצות:
ד"ר איריס טרומן, עו"ד
ד"ר איריס טרומן, עו"ד
ד"ר איריס טרומן, עו"ד
ד"ר איריס טרומן, עו"ד