לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אורית

עתירה לבגצ בנושא חוק לא צודק ומסוכן

" 214 "ב. המפרסם פרסום תועבה ובו דמותו של קטין, לרבות הדמיית קטין או ציור של קטין, דינו - מאסר חמש שנים." ב3. המחזיק ברשותו פרסום תועבה ובו דמותו של קטין, דינו - מאסר שנה; לעניין סעיף קטן זה, "מחזיק" - למעט המחזיק באקראי ובתום לב." איסור פרסום או החזקה של פורנוגפיית ילדים אמיתית עוד אפשר להבין אבל ציורים או הדמיות של קטינים? זאת פשוט רדיפה של אנשים שנמשכים לילדים. אני מעוניינת להגיש עתירה בנוגע לחוק הזה כדי שישנו אותו למשהו יותר שפוי שלא יכול להרוס לאנשים את החיים על שטויות,מה אני צריכה לעשות בשביל זה? שמעתי על זכות העמידה ואם הבנתי נכון אני צריכה להיות מישהי שסבלה מיזה אבל עדיין החוק לא פגע בי באופן ישיר חוץ מהעובדה שהוא מאיים להכניס אותי לשנה בכלא ואף מונע מאנשים בארץ סתם לפרסם תמונות בפורום סקס למשל כמו ששאר האנשים עושים עם תמונות סקס אחרות. אני יכולה לקבל פירוט בנוגע לאיך עותרים ומה אני צריכה לעשות בנושא באופן כללי בשביל לערער על הנוסח של החוק הזה שמאפשר להכניס אנשים לכלא ולהרוס להם את החיים על ציור?.

עופר יהלום, עו"ד

אשר לזכות העמידה, היא קיימת גם למי שלא נפגע אישית. לגופו של עניין - הכנסת מחוקקת ומתקנת מאות חוקים בשנה, ובג"ץ מתערב בבודדים מתוכם. מעבר לכך, ניסוח החוק נראה כמידתי, שסיכוי העתירה נראים לי כנמוכים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בג"צ ומנהלי