לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלחנן

מה ניתן לעשות כשעתירה נדחתה?

עתרתי לא מזמן לבגץ בעניין מסויים. העתירה נדחתה. מחמת אי התמצאותי בהליכים, הגשתי באיחור את הבקשה לדיון מורכב. ואז בעצם עירערתי לרשם בגין "הארכת מועד". הרשם דחה את הבקשה שכן היא לא הייתה מנומקת. עירערתי שוב על החלטת הרשם, (כשאני מבקש גם פטור מאגרה על כך), הסברתי שלא התמצאתי בהליכים ולכן הגשתי באיחור את הבקשה לדיון מורכב. גם ערעור זה נדחה. מה ניתן לעשות כעת כאשר לא הצלחתי לשכנע שתי רשמים לאפשר לי / לתת לי הזדמנות נוספת, להגיש בקשה לדיון בהרכב מורחב, והכל בעצם מסיבות שהן בירוקרטיות ויבשות לחלוטין! הרשם הראשון דחה את הבקשה להארכת מועד כי היא לא הייתה מנומקת, והשני דחה את הערעור על החלטת רשם כי לא השתכנע לפטור אותי מאגרה. מה עושים?

עופר

לא ברור לי מהו "דיון מורכב". אני מניח שאתה מתכוון למורחב עם 3 שופטים, ובעצם דיון רגיל. אולי עדיף שתגיש בקשה נוספת שמסבירה מה שקרה, או שתפנה לעו"ד שיבדוק יותר לעומק.

אלחנן

אכן כן, התכוונתי לדיון בהרכב מורחב. השתלשלות העניינים היא כזאת: 1. הגשתי עתירה + בקשה לפטור מאגרה. הפטור מאגרה נדחה. שילמתי את הפטור מאגרה. 2. לאחר מכן העתירה התקבלה, היה דיון, והעתירה נדחתה. 3 המועד להגשת בקשת דיון בהרכב מורחב חלף. 4. פניתי אם כן לרשם לצורך הארכת מועד. 5. הרשם דחה את הבקשה כי היא לא הייתה מנומקת. 6. ערערתי על החלטת הרשם, כשאני מבקש שוב פטור מאגרה. 7. העירעור בתוספת הבקשה לפטור מאגרה נדחה. מה עושים עכשיו? תודה

עופר

קודם כל אעיר, שלדעתי הפורום הזה לא בדיוק נועד לשאלות פרוצדורליות כאלה, מה גם שניהול הליך שלם בבג"ץ ללא עורך דין מוביל בדיוק לתקלות מהסוג שאתה מתאר. לגופו של עניין, אם העתירה נדחתה לגופה ע"י של 3 שופטים, בעיקרון נסתיים העניין ואין טעם להמשיך בעתירה. אם יחול שינוי ממשי בנסיבות ניתן להגיש עתירה חדשה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בג"צ ומנהלי