לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
טרי

בירור אם יש מקום לתביעה - בדיקות אנדוסקופיות

שלום רב, אני נמצאת במעקב רפואי עקב כריתת פולפים במעיים וכן עקב בעיית הדיברטיקולוזיס וכן תחת טיפול תרופתי בגלל בעיית רפלוקס שנתגלתה בצילום גסטרו ס.ט. שבוצע ועוד בעיות כמו בקע בסרעפת, בקע תבורי כבד שומני מאוד ועוד... בפנייה לביצוע 2 בדיקות במערכת העיכול עליונות ותחתונות. עוד מתחילת הפנייה לבית החולים שהוא בית חולים ציבורי נתקלתי בהתנהלות לקויה כמו שליחת דף הוראות הכנה לא ברורות ובו מס' טלפון לבירורים מאחוריו לא היה אף אדם מוסמך שידע לסייע וכך הייתי בצום 24 שעות משל הספק. למחרת הגעתי לביצוע הבדיקה מצאתי כי האחיות בשביתה וחזרתי לעומת שהגעתי כאשר בכל שיחה יום לפני איש לא טרח להודיע דבר בעניין השביתה ובבוקר הבדיקה איש לא צלצל להודיע שלא להגיע. במענה לתלונה לגבי האמור לעיל התקבלה תשובה ובה מנהל מחלקת גסטרו התנצל בטענה שדף ההוראות שנשלח אליי כבר לא בשימוש מזה שנים מבלי שדאג לצרף לו את הדף עם ההוראות ההכנה המעודכן למועד החדש שנקבע לעוד חודש. ולעניין עצמו. ביום הבדיקה נכנסתי לחדר המתנה בשעה 9:35 לערך ובשעה 9:50 הובלתי לחדר טיפולים. בטרם קיבלתי סדציה/טשטוש התבקשתי לחתום על טופס הסכמה לביצוע הבדיקות והרופא נשאל על אופן ביצוען והשיב עושים בדיקה אחת מסיימים ומתחילים בדיקה שנייה ושניות אחרי נרדמתי. כל ההכנה לטיפול ועד שנרדמתי ניתנה ע"י הרופא בלבד וללא עזרה מאחות כנהוג בטיפולים מסוג זה. בתום הבדיקות קיבלתי דוחות ובהם נמצא כי למעשה הכל היה תקין פרט לסעיפים בסיגמואיד וביקשתי לקבל גם העתק מהצילומים המבוצעים בעזרת מצלמה המותקנת בקצה הקולונוסקופ שמשדרת תמונות לצג בו מתבונן הרופא כדי לבדוק וכו'... ונאמר כי בבית חולים שלהם לא נהוג לשמור תמונות מה שנשמע הזוי משום שחייב להיות תיעוד שיאפשר לאמת את חוות הדעת שנכתבה בדוחות. יצוין, כי בבתי חולים אחרים חוות הדעת סמוכה לתמונה של הקולון וכן קיים תיעוד למיטב ידיעתי. מכאן, שלמעשה וע"פ טענה זו של המכון אין מקום לחוות דעת שנייה אלא לבדיקה חוזרת של כל ההליך בהעדר צילומים עד כמה שזה נכון! בטרם הלכתי פניתי לרופא שביצע את הבדיקה ושאלתי איך קורה שבבדיקת C.T גסטרו שעשיתי לא מזמן הופיע בקע בסרעפת, רפלוקס ועוד... ובבדיקות שנעשו היום יצא שהכל תקין ואם כך מה מקור הצרבת, הבחילות כאבי בטן העזים ועוד...? הרופא השיב כי יש להתייחס רק לבדיקה שעשה ואומר להפסיק עם כל טיפול תרופתי נגד צרבת ועוד... מבחינתי וביקשתי ממנו לצורך קבלת חוות דעת שנייה את מה שצולם בעזרת המצלמה המותקנת בקצה הקלונוסקפ והשיב לא נשמרו צילומים. בבית בעיון מעמיק בדוחות שקיבלתי מצאתי ש-2 הבדיקות הסתיימו בשעה 10:12 דהיינו הזמן שארך להכין אותי לבדיקה ולבצע את 2 הבדיקות היה משהו כמו 15 דקות בזמן שמינימום זמן לכל בדיקה נע בין 20 דקות לשעה ואולי זה מה שמסביר גם את סיבת ההתאוששות המהירה וגם זה שלא הרגשתי לאחר הבדיקה בכל אותם תופעות לוואי שעברתי בבדיקות קודמות. כמו כן, מצאתי מעל הדוחות רשום גם שם של אח וכנראה לאחר שנרדמתי הצטרף לרופא וסייע לו בביצוע הבדיקות. מכאן, שמבלי שנשאלתי או הסכמתי היה מי שהחליט וקבע בשמי שלא תהיה לי כל התנגדות לכך ש-2 גברים יבצעו בי בדיקה פולשנית ולו הדבר הובא לידיעתי טרום הטיפול לא היה סיכוי שהייתי מסכימה לזה בשום פנים ואופן לא. מה שקרה בכל ההתנהלות נראה ונשמע הזוי ולא מעט מזוכיותיי הרפואיות נרמסו ברגל גסה כאשר אני בכלל בספק לגבי איכות ביצוען של הבדיקות אם בכלל ניתן היה לבצע בדיקות מסוג זה כולל הכנה תוך 15 דקות. לאור האמור פניתי לקופה ולביטוח המשלים בבקשה לבצע את הבדיקות מחדש היות ואני בספק לגבי ביצוען וזאת גם משום שלא מתקבל על הדעת שהכל יצא תקין אם רק לא מזמןC.T גסטרו נמצא רפלוקס בקע בסרעפת, בקע בתבור הנראה לעין וכבד מאוד שומני... ונתקלתי בסירוב ובטענה שאין אפשרות לביצוען של הבדיקות מחדש. אשמח לקרוא את תגובתכם ולדעת אם יש מקום לתביעה בברכה טרי.

עו"ד נתי רון

טרי שלום. המקרה שאת מתארת אינו נראה בעיני מקרה של רשלנות רפואית אלא של התנהלות אשר מעוררת בך חשש שמא הבדיקות לא בוצעו כהלכה . יתכן שהפתרון לחששותייך הוא שתבצעי את הבדיקות שוב ולמעשה כרגע הויכוח הוא בינך לבין קופת החולים שלך באשר לביצוע בדיקות מחודשות. את יכולה לפנות לנציבות תלונות החולים במשרד הבריאות אשר מבררת תלונות חולים כנגד קופות החולים שלהם . הנציבות יכולה לערוך בירור ממצה של תלונותייך ולהחליט אם מגיעות לך בדיקות חוזרות או לא.

טרי

ראשית תודה. שנית , אני מבקשת לדעת אם הבדיקות החוזרות יראו תוצאות אחרות האם יהיה לי מקום להגשת תביעה? 1. אין מצב שהתוצאה שהתקבלה הינה נכונה. לכן, יהיה אסור לעבור לסדר היום ולא לחשוף את מה שקרה. 2. האם היה מותר ללא ידיעתי לבצע בדיקה פולשנית בתנאי הרדמה כללית ע"י רופא ואח ללא נוכחות אחות ובניגוד לתקנות? חשוב לציין שעל פי תקנות לזכויות החולה כל אישה בכניסה לגניקולוג ניתנת לה הזכות לבקש נוכחות של אחות בשעת בדיקה ומניחה שהדבר תקף בכל בדיקה פולשנית במיוחד שהיא תחת הרדמה כללית ומבוצעת ע"י 2 גברים ולו מפאת כבודה של האישה! נא התייחסותך - טרי

עו"ד נתי רון - מנהל הפורום

באשר לשאלה הראשונה בואי נמתין ונראה מה יהיו תוצאות הבדיקות. גם אם הן לא יהיו זהות לתוצאות הקודמות עדיין תשאל השאלה מה הנזק שנגרם כתוצאה מהעיכוב בפענוח. אם לא נגרם נזק אין פיצוי על עצם הרשלנות וה"פתרון" או הענישה יכולים להמצא רק בגדר תלונה לקופת החולים או משרד הבריאות.באשר לשאלה השנייה- לא ידוע לי על כך שהתקנות מחייבות נוכחות של אישה במהלך טיפול רפואי שאינו גינקולוגי אשר ניתן לאישה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית