רשלנות רוקח בעת מתן תרופה
שלום רב. שמי יאנה. אני שותה כרגע חומצה פולית לפני הריון לאחר שניתן מרשם מרופא נשים למינון - 0.4 מ"ג ליום במשך 3 חודשים. רק לאחר נטילת תרופה יום יום במשך 3 חודשים אחרונים, כאשר רציתי לקנות עוד 3 אריזות, שמתי לב במקרה שהרוקח של סופר פארם בזמנו עשה טעות ונתן לי מינון של 5 מ"ג, מינון כפול 10! שמתי לב לטעות בזמן קניה וציינתי לרוקח, אבל הוא אמר לי שזה בסדר. לא נורא. בחודשיים האחרונים ההרגשה הפיזית שלי השתנתה. עשיתי בדיקת דם והתגלה לי מחסור קטן בויטמין B, בעיות עם בלוטת התריס (שלא היו לפני), בעיות זיכרון וריכוז (בגלל מחסור ויטמין B), בעיות עצבים עוד. קיבלתי אפילו התראה בעבודה בגלל חוסר ריכוז פתאומי. היום נתקלתי בכתבה באינטרנט לגבי מה קורה אם לוקחים מינון יתר וזה בדיוק מה שיש לי! בנוסף יש חשש לפיתוח תאי סרטן בגוף (על פי הכתבה). מה עלי לעשות בנדון? זה לא אשמת רופא אלא רוקח, אבל זה היה לפני 3 חודשים!
שלום יאנה . שלשה חודשים זה לא הרבה זמן . ניתן לתבוע עד 7 שנים אחרי ההתרשלות. נקווה שתצאי מזה ולא ישאר שום נזק אולם אם ישאר לך חלילה נזק קבוע ולצמיתות כתוצאה ממינון היתר ניתן יהיה לתבוע את הרוקח . כדי לדעת אם נותר או לא נזק ומה שיעורו -רצוי להמתין. בינתיים חשוב שתשמרי את המרשם ואת האריזה של התרופות וכל הוכחה אחרת שיש לך על כך שהם נרכשו בבית המרקחת המסויים ( קבלה /תדפיס של חברת האשראי וכו' )