לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ע.

הרופא מסרב לתת לי חיסון שימנע את מותי. איך לדרוש.

אני מתכוונת לנסוע לאמזונס (פרו). והנסיעה תתבצעה בכל מקרה ואין לי מנוס ממנה. באיזור האמזונס יש סיכוי של כ50% להחסף למחלת הקדחת הצהובה. מדובר במחלה קטלנית ש 50% מהחולים במחלה זא - מתים ממנה תוך שבועה של יסורים קשים ביותר. הטירוץ שבו משתמש הרופא על מנת לא לספק לי את החיסון הוא שאני חולת טרשת נפוצה והחיסון אלול (א-ל-ו-ל!!!) להגדיל את סיכוי ההתקף פי 10%. במקרה הנ"ל הרופא בכלל לא הפעיל שיקול דעת רפואית כי הסיכוי להתקף טרשת במקרה שלי הוא הרבה יותר נמוך מהסיכוי לחלות בקדחת צהובה. וגם שהתקף של טרשת נפוצה - הוא לא מסכן חיים. אכן יש לי טרשת נפוצה. אך מצבי נהדר אני רוקדת בלהקה ועוסקת בקרב מגע. מתוך 7 שנים מאז שהתגלתה מחלתי היה לי רק התקף אחד קל שעבר לי תוך 4 ימים מעצו ללא טיפול תרופתי. גם בהפוגות אינני מקבלת טיפול טרופתי היות ואין בו שום צורך. כמו כן ידועה לי על כ-10 חולי טרשת נפוצה שעשו את אותו החיסון ולא קרא להם כלום. הצעתי לרופא שאני מוכנה לחתום על ניירת שאני אחראית על כל תוצעות האפשריות של הטיפול. אך הוא עדיין סירב. 1) האם יש לי דרך משפטית לאלץ את המרפעה לתת לי את החיסון? 2) האם במקרה שבסופו של דבר אסע בלי חיסון ויקרה לי שם משהו הקשור לקדחת צהובה - האם אז יורשי יוכלו לטבוע משפטית את הרופא או את המרפאה?

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב, מבחינה אישית נראית לי הזויה הסיטואציה שאליה את מכניסה את עצמך. מה רע בפריז ? לגופו של ענין; לא ניתן להכריח רופא לתת טיפול שהוא לא מאמין בו או שהוא חושב שיסכן את בריאותך. עם זאת ניתן לפנות לרופא אחר שיסכים לתת לך את החיסון, אם מבחינה רפואית את בכלל יכולה לקבל אותו. יכול להיו שישנה קונטראינדיקציה... אם אין התווית נגד, אני בטוח שבמרפאת מטיילים (כפי שיקיימת בכמה בתי חולים גדולים בארץ) ידעו כיצד לטפל במקרה, אולי למצא חלופה לחסון הספציפי או לחסן אותך לאחר שוידאו שאת מבינה את ההשלכות. בסופו של דבר ההחלטה היא שלך. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית