לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ויאפקס

חוק זכויות החולה- פסיכיאטריה

שלום רב, אני דייר של הוסטל לנפגעי נפש. כתוצאה מאי בהירות לגבי האבחנה/ות הפסיכיאטריות שלי (בקופ"ח רשומה אבחנה אחת, בע"פ נאמר לי משהו שונה, העובדת הסוציאלית הוסיפה משהו שלישי..), פניתי במכתב רשמי לפסיכיאטרית של ההוסטל, לתת לי האבחנה וכן לתת לי לעיין ברשומות הרפואיות הנוגעות לעניין זה, על פי סעיפים 13 ו- 18 לחוק זה. זכיתי להתעלמות מוחלטת. כיצד ניתן לאלץ אותה לתת המידע, או לחליפין לאלצה לפנות לוועדת האתיקה לקבלת היתר לאי חשיפת המידע?. האם לא עומדת לי הזכות, על פי סעיף 13 לחוק לסרב לקבל טיפול בהיעדר אבחנה? נאמר לי שאסולק לאלתר , אם אפסיק ליטול את הטיפול. אשמח לתשובות.

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום לשואל, הנושא נראה לי רציני מדי בכדי לתת תשובה בפורום. הנך זקוק לייעוץ משפטי פרטני. באופן כללי, גם חולה פסיכיאטרי זכאי לקבל את החומר הרפואי אלא אם כן הצוות סבור שזה יגרום לו נזק בריאותי. לצוות רפואי אסור לאיים בהפסקת טיפול אם החולה לא משתף פעולה אך בתחום הפסיכיאטריה קיימים מקרים שהאיום הוא חלק מן הטיפול או שאשפוז בהוסטל הוא באמת תנאי לשיתוף פעולה. שוב באופן כללי ביותר, בתחום הפסיכיאטריה קיים חריגים רבים שאסורים בתחום הרפואה הכללי ומדובר בענין מקצועי ולא משפטי בהכרח. על מנת לבחון טוב יותר את טיב הטיפול בך יש להתייעץ במומחה לפסיכאטריה. בברכה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית