לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ג'ולי

תביעת רופא על שלא נתן מפסיק מידע לפני ניתוח פלסטי שלא מרוצה מהתוצאה ובנוסף אושפזתי בגלל אלרגיה לאחת התרופות שנתן

אני רוצה לתבוע רופא שלא נתן לי מספיק מידע לפני הניתוח הפלסטי שעשיתי אצלו אני מאוד לא מרוצה מהתוצאה ובנוסף אושפזתי בגלל אלרגיה לאחת התרופות שקיבלתי ממנו. האם במהלך המשפט אני חייבת להיות נוכחת בדיונים בבית המשפט?

יאיר סקלסקי, עו"ד

ג'ולי שלום, אני מתנצל על העיכוב במתן התשובה. על מנת לקבל החלטה האם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות עלינו לבדוק מספר דברים נוסף ובעיקר האם הרופא חרג מפרקטיקה רפואית מקובלת בעת הטיפול בך והאם אכן, אובייקטיבית, התוצאה אינה סבירה. את נושא האלרגיה צריך גם כן לבחון יותר לעומק. באשר לשאלתך בנוגע לנוכחות בבית המשפט, התשובה היא באופן עקרוני - חיובית. כאשר אדם מגיש תביעה לבית המשפט הוא צריך להוכיח אותה. דרך הוכחה מרכזית היא באמצעות עדות בבית המשפט. העדות מתרחשת בשלב השני של המשפט, לאחר הדיונים המקדמיים, בהם בד"כ אין צורך בנוכחות הצדדים עצמם אלא רק בנוכחות עורכי דינם. עם זאת, במקרים רבים, התיק מסתיים בהסדר מוסכם לפני שלב ההוכחות וכן מתבטל הצורך בעדות, אך מלכתחילה אין לסמוך על כך ומי שמגיש תביעה לבית משפט צריך להיות נכון להעיד ולהוכיח אותה. בברכה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית