לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דפנה

פיענוח שגוי של גידול בראש

שלום רב, לפני כארבע שנים החלה ירידה חדה בשמיעה באוזן אחת. פניתי לרופא אף אוזן וגרון ששלח אותי לבדיקות שמיעה במשך מספר חודשים שהראו ירידה בשמיעה (כל בדיקה הראתה התדרדרות). ביקשתי לבצע MRI כדי לשלול בעיה חמורה יותר, הרופא לא הסכים ושלח אותי ל - CT. תוצאות הפיענוח של הצילום הגיעו, הרופא לא הביט בצילומים, קרא את הפיענוח (מכון מור) ואמר כי הכל תקין ושעלי להתקין מכשיר שמיעה. לאחר שלוש שנים של נסיונות חוזרים עם אותו רופא לברר מה הסיבה לירידה בשמיעה ביקשתי מספר פעמים לבצע MRI (רשום בסיכום ביקור) ונענתי בשלילה. גם רופא המשפחה שניסה לשלוח אותי לצילום לא הצליח וגם ניאורולוג שבדק אותי קיבל סירוב לביצוע MRI משום שקו"ח חסמו את האישור (בעיקר בגלל שלא הופנתי ע"י רופא האף אוזן וגרון). בסופו של דבר, הלכתי לקבל חוות דעת נוספת בבי"ח מאיר אצל פרופ' לאף אוזן וגרון. הפרופסור קבע כי על פי הממצאים והתלונה, הפרוטוקול של איגוד רופאי האף אוזן וגרון מחייב לשלוח לבדיקת - MRI לשלילת גידול סרטני. בצילום MRI התגלה גידול סרטני בתעלת השמיעה ובראשי בגודל 27 מ"מ! עברתי ניתוח מסובך בהדסה להסרת הגידול. אני כשנה לאחר הניתוח, איבדתי את השמיעה באוזן אחת ואני סובלת מכאבים באיזור הניתוח ומטופלת בהשלכות הנ"ל באמצעות היפנוזה וטיפול בכאב כרוני. קיבלתי 65% נכות מהביטוח הלאומי אך לא חזרתי לתפקוד ולעבודה מאז הניתוח. לקראת הניתוח, הלכתי להתייעצות פרטית בה גילה הפרופסור כי אפשר היה לראות את הגידול כבר בצילום ה - CT שעשיתי לפני 3 שנים שכאמור הגיע עם פיענוח "תקין". הוא הוסיף את התמונה של הגידול מתוך הצילום הנ"ל לסיכום אותו רשם. איך כדאי לטפל ברשלנות כזאת הן של רופא האף אוזן וגרון, והן של המכון שפיענח פיענוח שגוי ל - CT האם אפשר לתבוע את קו"ח על כך שלא שלחו לצילום MRI כשהגיע בקשה מרופא המשפחה והניאורולוג? (יש ברשותי את כל המסמכים וחוות הדעת שקיבלתי) תודה.

יאיר סקלסקי, עו״ד

דפנה שלום קראתי בעיון את שאלתך על פרטיה ותשובתי היא, בשונה מבד״כ, די חד משמעית והיא שבהחלט ניתן להגיש תבעעה בגין רשלנות רפואית. על התביעה להתנהל באופן מסודר ומדויק, בליווי מומחה מתאים ועל בסיס הראיות המתאימות. באשר לבדיקת הmri שלא אושרה לך, מקומם ככל שזה יהיה אין צורך לתבוע את הקופה על כך שלא אישרה את הבדיקה אם ניתן לבסס את הטענה שנין היה לאבחן את הגידול בct, שלוש שנים קודם לכן. בהצלחה ורפואה שלמה

דפנה

חשוב לציין, בכל אותו זמן שעבר מהפיענוח השגוי, הגידול המשיך לגדול. ככל שהגידול גדול יותר כך המורכבות והסכנות בניתוח גדלות. יתכן שבשלב מוקדם יותר, הייתי נשארת עם יכולת שמיעה כלשהי באוזן ולא מגיעה לחרשות מלאה בצד הניתוחי. יתכן גם שהנזק הרגשי והסבל שעברתי היו פחותים בהרבה ממה שחוויתי בכל התהליך הארוך שעברתי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית