לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רחלי

רשלנות רפואית על נזק בלתי הפיך מאורטה מורחבת לזיהום קשה ואירוע מוחי

שלום לפורום בעלי היה אדם מאד בריא לא הכיר רופא ולא סבל משום תופעה או מחלה ביום בהיר אחד התנפחו לו הרגליים ובבדיקה שטחית של אקו נתגלה אורטה מורחבת ומסתם מולד בעל 2 כנפיים הרופא הודיע שחייבים לנתח ומהר לפני שיקרה אסון והאורטה תתפוצץ וכך עשינו הוא נכנס לניתוח ב-14/11/2012 חמישה ימים לאחר הניתוח הוא שוחרר היה בבקורות רפואיות שגרתיות למרות שטענתי שבעלי לא מתאושש חודש וחצי לאחר הניתוח האומלל בעלי קיבל חום מאד גבוה וצמרמורות קשות הובהל שוב לבית החולים 8/1/2013 קיבל עירוי אנטיביוטי באותו יום למחרת בבוקר בוצע צילום פנימי והתגלה אבצס רציני על מסתם הלב ובהתייעצות עם הרופא הוא אמר לי שחייבים לנתח אותו שוב בליבו בגלל הזיהום הקשה מאחר שזה היה יום חמישי הם קבעו לנתחו ביום ראשון הקרוב עוד באותו ערב יום חמישי בעלי קיבל שוב חום וצמרמורות וחלקיק מהמסתם שהחל להתפורר כתוצאה מהזיהום נסחף למוחו וגרם לו אירוע מוחי הוא היה חייב צינתור מוח ולא היה מצנתר במקום הוא הועבר באופן דחוף לתל השומר ושם לאחר 3.5 שעות החלו לצנתר את מוחו בתקווה לשלוף את הגוש הרקמתי שחסם את מעבר הדם למוח .המצנתר לא הצליח לשלוף את הגוש והוא הניח סטנד במוחו אבל הוא לא נתן רשות לנתחו מאחר ולא היה סיכוי לניתוח במקרה הזה רק לאחר שבוע בעלי החזיק מעמד עם מסתם מפורק לחלוטין הרופאים היו המומים ולא האמינו שהוא שורד הם החליטו לנתחו שוב בליבו וכל הניתוח בוצע מחדש הוא היה בתרדמת 3 שבועות הועבר לשיקום נשימתי לעוד 3 שבועות ומשם הועבר לבית לוינשטיין ל3.וחצי חודשים להיום הוא משותק וסיעודי והוא בן 64 השאלה שלי היא א-הזיהום: בעלי לא קיבל אותו בבית אלא רק בניתוח מי אחראי על כך ב-איך יתכן שמסתם מתפרק ככה? ייתכן שהמסתם מלכתחילה לא היה תקין ג- איך יתכן שבעלי קיבל צינתור למח רק לאחר 3.5 שעות ?ונגרם לו נזק בלתי הפיך אני

יאיר סקלסקי, עו"ד

רחלי שלום, צר לי על המקרה המצער מאוד שהנך חווה. מאחר והפורום מיועד לקהל הרחב אציין תחילה כי מעקב רפואי שגרתי אצל רופא משפחה הנו חשוב ביותר ולעדיו לא ניתן לדעת אם אנחנו באמת בריאים. לגופו של ענין, פרק זמן של חודש וחצי לאבחון זיהום לאחר ניתוח הנו פרק זמן שלעניות דעתי הנו בלתי סביר בעליל, במיוחד שנמסר לרופא שהחולה לא מתאושש מהניתוח. נראה אם כן שבהחלט קיימת התרשלות במקרה זה. באשר לשאלתך על המסתם, מבלי שאיהיה מומחה בתחום אני מניח שזיהום שיושב על מסתם יכול לפורר אותו. לכן חשוב מאוד לאבחן זיהומים בזמן ולטפל בהם בהתאם ולכן אני סבור שזה צריך להיות הכוון של התביעה. רפואה שלמה, יאיר

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית