נטילת תרופה שגויה שמזיקה למצבי והחמרה במצב הנפשי
שלום רב, לפני שנתיים אובחנתי בהפרעות קשב וריכוז, לאחר חודשיים מהאבחון הרגשתי שישנו דבר נוסף שגורם לי למצוקה נפשית ועל כן פניתי לפסיכיאטרית בקופת חולים שאחרי 10 דקות שיחה אבחנה אותי בציקלותימיה ונתנה לי טגרתול מבלי להסביר לי אודות ההפרעה ואודות הטיפול התרופתי שרשמה..לאחר שחזרתי וקראתי אודות ההפרעה האמנתי שאיני לוקה בה ועל כן לא נטלתי את הטיפול התרופתי שהיא נתנה והמשכתי בטיפול ריטלין באישור רופא המשפחה, לפני חודש וחצי הרגשתי חרדות ודכאון שהיה אצלי והתעצם ובעוד אני כסטודנט הייתי לקראת תקופת המבחנים הסמסטריאלית כאשר מצוקה נפשית גדולה ריסקה אותי, בשלב זה היות והליקוי גרם לי נזק תפקודי וכלכלי רב החלטתי להגיש תביעה למתן שיקום מקצועי, ועל כן שלחתי בקשה דחופה בכתב למרפאה לבריאות הנפש עם הפניה מרופא המשפחה, בבקשתי פרטתי את מצבי הנפשי הקשה שברקע אלימות מבית וחווית הטרדה מינית והתנכלות ממקום העבודה מלפני שנה מוסיפה לייסורי נפשי וכמו כן הסברתי למנהל המרפאה שנעשה לי אצלם אבחון שגוי שלא אוכל להציגו בפני ועדה רפואית כיוון שלא אוכל להציג ליקוי שאיני סובל ממנו כמו כן הצגתי בפניו סמפטומים מפורטים וברורים להפרעה שרק לאחרונה הבנתי שאני לוקה בה מילדותי ועד היום והיא ocd, וכן הסברתי אודות חשיבות הטיפול בשל הצורך להיות בריא יחסית לתקופת הבחינות וכן הסברתי שאני נוטל תרופה שגויה ומזיקה למצבי ומדובר במינון מעל למקסימלי של ריטלין (100 מ"ג) שגרם לי להתמכרות ולחוסר תועלת באופן כללי ושמדובר, למרות מכתב מנומק של שני עמודים סרב מנהל המרפאה לבקשתי לקבל אבחון ראשוני וטיפול ונתן לי תור ל 30 יום אחרי. התוצאה: החמרה במצבי הנפשי, לא נגשתי כלל לבחינות ובקשתי להכרה בשיקום נדחתה. כמו כן אציין שרופא המשפחה העלה את מינון הריטלין מ 20 עד 100 מ"ג מבלי שיש לו ידע ראוי בהפרעת קשב וריכוז והוא אף הודה בפני שלי ידע טוב מנו והוא לומד בעיקר מהדברים שלי על מחקרים שאני קורא ומשתף אותו בהם ! האם על סמך תיאורי לעיל ישנה אפשרות לתבוע בנזיקין את קופ"ח. הערכתי ותודתי לתשובתם, נאסר
נאסר שלום, כל טיפול רפואי שגורם נזק וניתן היה למנוע אותו הוא בר תביעה. דהיינו אם יתברר שהרופאים היו צריכים לאבחן אותך אחרת ו/אולאבחן אותך אחרת ושאם היו מאבחנים את מצבך נכון, היית היום במצב יותר טוב, אז ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות. השאלות הספצפיות שהעלית דורשות בירור עם מומחה בפסיכיאטריה שרק לאחר ייעוץ זה ניתן יהיה להשיב הם יש בסיס לתביעה. בברכה,