לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ש.י

הנדון, ניתוח להסרת גידול במוח, בשם אקוסטיק ניורומה

לפורום המשפטנים שלום מדובר בהסרת גידול בשם אקוסטיק ניורומה בגודל 17 מ"מ שנחשב קטן יחסית עדיין, ולא היה אמור לגרום לשום נזק לאחר הסרתו. כשקראתי באינטרנט את הרזומה של כל המנתחים הפוטנציאליים של המחלקה הנויורוכירורגית של אותו בית חולים שהייתי אמור לעבור את הניתוח, הייתי בראש שקט, כי כווווולם היו "מומחים" ואני בידיים טובות. אך התוצאה... פגיעה מקסימלית של כל אזור הניתוח. 1.) איבדתי לצמיתות (טוטלוס) את השמיעה באוזן הספציפית, שלשמה נותחתי והייתה אמורה להחזיר לי את השמיעה הטבעית/המקסימלית לאחר הסרת הגידול. כי הגידול ישב וכיסה את עצב השמיעה, לכן הייתה הירידה בשמיעה. 2.) פגיעה חמורה בעצב הפנים, ושום שינוי לטובה לא חל מאז הניתוח. (8 חודשים מהניתוח) לכן סביר להניח שגם שם ישנה פגיעה (טוטלוס). מיותר לציין, שאיבדתי את הביטחון העצמי עם הפנים המעוותות. נוטה להתרחק מהחברה, 3.) פגיעה בשיווי המשקל. היום אני מתהלך כמו שיכור, ומקצה המון אנרגיות כדי לא ליפול בהליכה. ניתוח שהיה אמור לקחת שעתיים, עד שעתיים וחצי, גג, לקח שש וחצי שעות. ההרגשה האיומה שאני חש היום, "שתרמו את ראשי לחברי" והייתי לשפן ניסיון של סטג'יאר הרפתקן. מצוי עם ניתוח בכורה. עד כאן חברי הפורום, לשיפוטכם. תודה מראש

יאיר סקלסקי, עו"ד

ש' שלום, ראשית כמה הבהרות חשובות בטרם מתן מענה ספציפי. סיבוכים בניתוחים עשויים להתרחש גם אם הניתוח מבוצע על ידי מומחה. בניתוחי ראש צוואר לסיבוכים משמעות גודלה בד"כ לעומת ניתוחים אחרים מאחר ולכל סיבוך עשויה להיות משמעות קריטית. על מנת לקבוע האם הטיפול בך היתה רשלנות רפואית יש לבחון מספר ענינים. הדבר הראשון הוא השאלה האם היו אפשרויות טיפוליות אחרות והאם אלו הוצעו לך. אם יתברר שהיו אפשריות אחרות, מסוכנות פחות מניתוח ואלו לא הוצעו לך, אזי ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות ומתן טיפול ללא הסכמה. בשלב השני יש לבחון האם הסיכונים של הניתוח הוסברו לך כדבעי ואם לא גם כאן ניתן יהי לבחון אפשרות של תביעה. בשלב השלישי הייתי בודק האם הסיבוך שהתרחש היה סיבוך צפוי ומה הרופאים עשו בכדי למנוע אותו. במידה וניתן היה למנוע את הסיבוכים במאמץ סביר ואין זה משנה אם הניתוח בוצע על ידי מומחה או מתמחה, ניתן בהחלט להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית. חשוב ביותר שהמקרה ינוהל על ידי עורכי דין העוסקים בתחום ומבינים את התחום המשפטי הנ"ל. רפואה שלמה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית