מסירת הנחיות להמשך טיפול בעל פה
שלום יאיר, שמי איריס וראשית אני רוצה להודות לך לאפשרות להתייעץ איתך! יש לי שאלה לגבי הטיפול שקיבל אבי. אבי אובחן כחולה סרטן ריאות/כליות והחל לקבל כימותרפיה. בעקבות הכימותרפיה, שינו לו את מינוני תרופת מדללי הדם (שהוא מקבל בשל היותו חולה לב). אחרי טיפול הכימותרפיה השני, הרופאה האונקולוגית הנחתה את אמא שלי מתי לתת לו את תרופות מדללות הדם בעודן עומדות ליד תחנת האחיות. היא לא כתבה זאת ולא הסבירה - ואמא שלי שכחה - אשה בת 70 שמתמודדת עם סרטן של בעלה, אפשר להבין. בעקבות זאת, הוא לא קיבל את התרופה בזמן ולקה באירוע מוחי קשה. כתוב בפירוש בסיכום המחלה, שהאירוע קרה אחרי שלא קיבל את מדללי הדם שהיה צריך לקבל. האירוע המוחי קרה בנובמבר. מאז אינו הולך, ידו השמאלית אינה פעילה, הוא עם חיתולים. הפך לשבר כלי. בינתיים הסרטן נסוג, וכימותרפיה הוא כבר לא צריך. אני מבררת לגבי תביעה כיוון שבימים הקרובים הוא משתחרר משיקום והעלויות לעובד זר עלולות להגיע ל 6000 שח בחודש אחרי עזרה מביטוח לאומי. אשמח לשמוע מה דעתך, תודה רבה, איריס
איריס שלום, אכן, על רופא שנותן הוראה לבני משפחה לתת תרופות לבן משפחה אחר, להעריך את מידת ההיענות שלהם לטיפול ואת יכולתם למלא אחר מצוותו. עם זאת אין זה פשוט כלל להוכיח בדיעבד את חוסר יכולתה של אמך או את חוסר הבנתה של חשיבות הטיפול. נניח שעברנו את המשוכה הזו תעלה שאלה מה היה מצבו הרפואי של אביך אלמלא ההתרשלות ולאור מצבו הרפואי הבסיסי. גם כאן, נדמה לי כי אין זה פשוט כי סרטן יכול לגרום לארוע מוחי, גם בלי התרשלות. במידה וניתן להראות שאלמלא ההתרשלות אביך היה מחלים מהסרטן ושב לתפקוד מלא או לכל הפחות לא נזקק לטיפול והשגחה צמודים (גם ללא החלמה) נראה לי שניתן יהיה או יותר נכון כדאי יהיה להגיש תביעה. בברכה