לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גרה ג'מיל

איחור בגילוי סרטן הערמונית

כיום אני בן 64 שנים. מעשן כבד יותר מ 40שנה. סובל מיתר לחץ דם סכרת היברלפידמיה נוירופטיה והשמנת יתר.ב1999 עברתי נתוח למינאקטומי עקב היצרות ספינאלית בחוליות צוואריות 4-6 . ובשנת 2009 עברתי ניתוח היצרותקרוטיס מימין. מאז הגיעי לגיל 50 רופא המשפחה נהגלבצע בדיקת דם PSA אך בגלל התחלופה הרבה ברופאי המשפחה לא דאגו לבצע לי את הבדיקה מאז 04/2008 דהיינו במשך שש שנים רצופות. ב 4/2014 פניתי ביוזמתי ועשיתי את הבדיקה והיה לי PSA גבוה ונאמר לי שזה כלום. מאחר ולא היתי שקט פניתי שובביוזמתי לאורולוג בקופת חולים ואמר לי ( מבלי שבדק אותי כלל ) שזה לא נורא וצריך לחזורעל הבדיקה בעוד 3-4 חודשים. שוב התוצאה היתה גבוהה מהנורמה ולא נעשה דבר. ב 12/2013 פניתי ביוזמתי לאורולוג אחר והוא לאחר בדיקה שלח אותי לבצע ביופסיה שבה נמצא גידול סרטני גליסון 6 ברמת30% ומאזאני מחכה לביצוע ניתוח הסרה רדיקלית של הערמונית.. שאלתי היא : לאור השתלשלות העניינים כפי שתוארו לעיל האם יש עילה מספקת להגשת תביעה על רשלנות?

יאיר סקלסקי, עו"ד

ג'מיל שלום, בפשטות התשובה לשאלתך היא כן. רצף האירועים כפי שהנך מתאר אותו אכן מצביע על התרשלות במעקב הרפואי ויתכן אף שעל איחור באבחון מחלת הסרטן ממנה הנך סובל. חשוב לציין כי בדיקת ה- PSA היא בדיקת סקר חשובה מאין כמותה לאבחון מוקדם של סרטן הערמונית ואף עליה מסויימת במהלך שנה אף אם זה עדין בתוך הנורמה, מחייבת הפניה לביצוע ביופסיה. עם זאת על מנת לקבל החלטה מושכלת האם להגיש תביעה במקרה שלך עלינו הבין במדויק מהם נזקיך שכן אבחון מוקדם של סרטן אינו מונע את המחלה אלא ממזער את נזקי הטיפול. הסרטן ממנו הנך סובך אינו הגרוע ביותר בו ניתן ללקות בערמונית (ב"ה) ולכן עלינו להראות שאילו היו מאבחנים את מחלתך במועד, היה נחסך ממך הניתוח והיו מסתפקים לדוגמא - רק בקרינה. על מנת להראות זאת אנו נזדקק לחוות דעת של אורולוג/ אונקולוג. רפואה שלמה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית