בקשת החזר כספי מהקופה לאחר ניתוח פרטי
שלום עברתי ניתוח באופן פרטי לאחר שהקופה סרבה לאשר ניתוח במסגרת ביטוח הפלטינום כיוון שלכאורה המתווה של הניתוח לא היה רפואי. לאחר הניתוח נלקחו דגימות לבדיקה פתולויגית אשר מפריחות טענה זו ויש לי המסמכים הדרושים בכדי להציג בפני הקופה. אני נערך לקראת הגשת בקשה להחזר כספי על הניתוח שעברתי, ולכן אני מבקש לדעת איך עלי להתנהג. ראשית האם יש צורך בעו"ד?, האם יש מקום לתבועה תוספת פיצוי על עוגמת נפש? או רשלנות כלשהיא? האם אלי לבקש החזר מלא או רק החזר שלא כולל ההשתתפות העצמית לפי הפלטינום? אשמח לקבל את עצתך בנידון.
מיכאל שלום, בהתאם לנותנים שמסרת נראה שאכן תוכל לקבל את כספך בחזרה באחת משתי דרכים. אחת היא לפנות לקופה ולהראות להם, באמצעות התשובות הפתולוגיות, כי אכן הייתה אינדיקציה רפואית לניתוח וכי הייתה זכאי מלכתחילה למימונו. אולם צריך לבחון אפשרות נוספת והיא מסלול של תביעה בגין רשלנות רפואית על כך שאבחנו את בעייתך באופן שגוי וככזו שאינה מצריכה ניתוח. יש לבחון האם הייתה התרשלות במעשי הרופאים ואם כן יש לבחון מה הנזק שנגרם לך מעבר למימון הניתוח. אם אכן הייתה רשלנות, תוכל לתבוע את נזקך, כולל עלות הניתוח שמומן באופן פרטי. בהצלחה, יאר