לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נורית

טיפול שיניים לקוי עם גרימת כאבים ורגישות באף ודלקת שגרמה לפנים להתנפח

שלום, לפני כחודש עברתי במכבי חידוש טיפול שורש. ביקשתי לבצע זאת אצל הרופא המטפל בי בד"כ אך נאמר לי שאני צריכה רופא המתמחה בטיפולי שורש. הטיפול בוצע אצל רופא שיניים. הרופא הזריק לי זריקת הרדמה ואמר לי שלא אחו שום כאב במשך הטיפול אך כעבור כ5דקות הרגשתי כאבים איומים תוך כדי טיפול וכל מגע של הרופא בפה היה בלתי נסבל. הרופא סיים את הטיפול ואמר לי להגיע כעבור שבוע להשלמת טיפול השורש. יצאתי משם עם כאבי תופת ורגישות באף. כל נדיעה באף גרמה לי להתעטשויות רבות ולכאב בלתי נסבלבכל הפנים ולדמעות בלתי נשלטות. בערב הפנים החלו להתנפח. למחרת הפנים ממש התעוותו והנפיחות הגיעה עד העיניים . הפנו אותי למיון ושם שמו לי נקז באיזור הטיפול שהיה בפה שלי למשך יומיים (להוצאת הדלקת). מבדיקה שעשיתי מתברר שהרופא המטפל אינו מומחה בטיפולי שורש ושיש לו רק חצי שנה נסיון ברפואת שיניים. לא יכולתי לחזור אליו להמשך הטיפול ופניתי לרופא מחוץ לקופה. האם אפשר לתבוע את הקופה או הרופא על מה שקרה לי ואם כן מה עליי לעשות?

עו"ד יאיר סקלסקי

סבלך בהחלט מובן אולם בטרם קבלת החלטה על הגשת תביעה ברשלנות רפואית יש לבחון, אולי במקביל לבחינת האחריות, את שאלת הנזק. אם הנזק אותו את מתארת הנו נזק מתמשך ואת עדין סובלת ממנו אולי יהיה כדאי לבחון הגשת תביעה ברשלנות אולם אם מדובר בנזק בן יומיים בלבד, כואב ומציק ככל שיהיה, לא בטוח שיהיה זה כלכלי, מה גם שיתכן ומדובר בכאב "רגיל" לאחר טיפול שורש.

נורית

הנזק אינו מתמשך הוא נמשך כעשרה ימים בהן לקחתי אוגמנטין וקיבלתי טיפול בהדסה. אבל יש לי ספקות : 1. שילמתי לקופת חולים 500 ש"ח בגין טיפול , בגלל מה שקרה לי לא חזרתי לרופא זה ושילמתי לרופא פרטי 750 ש"ח להשלמת הטיפול. האם מגיע לי החזר כלשהו מהקופה? 2. בקופה אמרו לי שהרופא המטפל הוא מומחה לטיפולי שורש, והבנתי שהוא לא מומחה לטיפולי שורש ושיש לו רשיון זמני כחצי שנה בלבד. האם זה מצדיק תביעה? * במרפחה של קופת החולים יש עוד רופא המבצע טיפולי שורש אבל באותה תקופה שהה בחול כחודש ובמיון נאמר לי שאני צריכה בדחיפות להשלים את טיפול השורש לכן הלכתי לרופא פרטי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית