תיקון צלקת ניתוחים וכאבים לכול החיים
בת 34 עם שני ילדים, לפני כשנתיים בערך עברתי ניתוח חרום, לאחר שהתעלפתי בבית הגעתי לבית חולים ואבחנו עובר שהתפוצץ בתוך החצוצרה( לא ידעתי שאני בהריון),הכניסו אותי לניתוח חרום לכריתת חצוצרה ימנית, הניתוח עבר בשלום אבל תחילה נותרה צלקת שלא נסגרה כראוי והיו הפרשות, לאחר חצי שנה הצלקת תוקנה באותו בית חולים. במקביל לכך מאז הניתוח הראשוני יש לי כאבים משתקים ברגל ימין לסרוגין, הרגל נהיית כמו בטון וקשה להזיז אותה, ממש נתפסת וכאבים משתקים, בכול האבחנות שעשיתי נאמר שאולי במהלך הניתוח היה פגיעה בעצב ולכן הכאב המשתק הזה. כולם אומרים לי שלוקח זמן לעצב להירפא וזה יעבור ,או שחשבו שיש לי אנדומיוזיס וכו, הלכתי למומחים ובדיקות וכלום...ממשיכה לסבול בשקט... אני חיה עם הכאב, ניסיתי ללכת למרפאת כאב, עשו לי זריקה וזה לא עזר, לקחתי גם כדורים וכו'.כלום לא עוזר. ביחסי מין יש לי כאבים מטורפים בצד הימני ופתאום הרגל משותקת ואני לא יכולה להזיז אותה. האם יש לי עילה לתביעה לרשלנות רפואית במקרה כזה? למי על לפנות? האם זה קשור לבטוח לאומי? אני ממש לא מבינה בזה..אשמח לחוות דעת... מה עוןד שעכשיו אני ממש פוחדת להיכנס להריון...
קרן שלום, באופן טבעי ניתוחי חירום הנם יותר אגרסיביים ופחות נזהרים בהם. המטרה הראשונה היא הצלת החיים. על מנת לקבל החלטה האם מדובר ברשלנות, יש לאסוף את הרשומה ולהיוועץ במומחה ולבדוק איזה עצב נפגע והאם סביר או הגיוני שהעצב הנ"ל יפגע במהלך ניתוח חירום. יש לבדוק מה היה על הרופאים לעשות בכדי להימנע מהפגיעה והם בכלל הם יכולים היו להימנע ממנה. רק אם יתברר שניתן היה לפעול אחרת אז ניתן יהיה לשקול הגשת תביעה ברשלנות רפואית. עצם גרימה של נזק אינה מהווה בסיס להגשת תביעה אלא הנזק הוא רק יחידה אחת שצריך להוכיח על מנת לתבוע ברשלנות רפואית. רפואה שלמה, יאיר סקלסקי, עו"ד