לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שם בדוי

מן המרפאה הציבורית אל הרפואה הפרטית בחזרה

אני נמצא שנים במעקב במרפאה ציבורית נפשית ואני מעוניין לעבור בחזרה לרפואה פרטית שבה אוכל לבחור את איכות הטיפול שמגיע לי. מה עליי לעשות כדי לסיים מעקב אצל הרופא במרפאה הציבורית. כשאני שואל את הרופא אז הוא אומר לי שאני יכול לעזוב אבל !!! ויש פה אבל גדול. כשאני הולך לרופא פרטי הרופא לא קורא לי להמשך טיפול או המשך מעקב ( לכל הפחות) מה עליי לעשות כדי לצאת מן הכלא הזה!? איפה חותמים ומה מגישים ??. בבקשה תעזרו לי לצאת משם!

יאיר סקלסקי, עו"ד

שם בדוי שלום, שאלתך אינה בתחום הרשלנות הרפואית אך אנסה להשיב בכ"ז. תשובתי תהיה כללית וללא קשר ישיר אליך כי אינני יודע ומכיר את מצבך הרפואי. אתה כמי שמכיר את עצמך ואת מצבך תוכל לעשות את ההתאמות הנדרשות. באופן פרקטי, בד"כ מעקב רפואי במסגרת פרטית הנו פחות מדוקדק ומדוייק שכן לרופאים הפרטיים אין מערכת מסודרת של זימון תורים וקביעת התור "נסגרת" בין המטפל למטופל בהתאם לצורך. בתחום בריאות הנפש זה מעט יותר טוב כי ממילא הטיפול הוא "אחד על אחד". עם זאת גם לרופאים במסגרות הפרטיות ישנה חובה לעקוב ולטפל באדם בהתאם למצבו הרפואי ואם הם סבורים שאין הם יכולים לעקוב אחריות אז עליהם לפנותו למסגרת אחרת שכן מסוגלת. בד"כ אף אחד לא מחזיק חולה בכוח במעקב במסגרת הציבורית וכל אחד רשאי לעשות כרצונו ולעזוב בכל עת (למעט מקרים יוצאי דופן) אולם עליו להבין כי הוא נוטל אחריות על בריאותו ועליו למצא לעצמו חלופה ראויה שתתן לו מענה למצב הרפואי. בהצלחה,

שם בדוי

תודה רבה על התשובה ! המשך יום נעים!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית