שאלה לגבי האם יש מקום לתביעת רשלנות רפואית
שלום יש לי שאלה עניין קצת מסובך . והנה העניין אני הייתי מאושפזת כשנתיים ב2 בתי חולים שונים. כאשר בבית החולים הראשון שבו אושפזתי . הדבר היחיד שעניין את הרופאים היה להעביר אותי לבית אבות סיעודי . הם לא רצו לשמעו על טיפול בי הם טענו שמצבי הוא סופני שאין לי תקוה לעתיד . שאין מצב לשיקום. ועוד דברים "טובים" כאלה . כיום המצב הוא שאני בבית עוברת בדיקות כדי לעבור החלפת מפרק כתף. מפרק ברך ואולי אפילו את 2 הברכיים. וכן הסרת רחם מוגדל שרירני פלוס ציסטות . עניין הרחם היה ידוע בזמן האישפוז ועדין לא רצו לטפל בזה . אני בת 54.חשוב לציין שאני הולכת על הרגלים שלי בסיוע של הליכון.אני מציינת חלק מהסיפור אבל חשוב לי לדעת אם אני יכולה להגיש תביעה על ההתעקשות של לא לטפל בי אלא לזרוק אותי בבית אבות סיעודי? תודה רבה נורית
זה בתחום מדיניות הטיפול ובחירת החולה בטיפול בו. המילה סופנית כמצב שתארת היא בדכ ל חלות שהאדם נפטר מהם כגון סרטן סופני וכו בדבריך אין עדות לכך אלא לתפיסת טיפול ושיקום. רשלנות בדכ באה בשגיאה פעולה שנעשתה אי פעולה גם היא נכונה לעיתים אבל אם לא במקרים מצילי חייים או ניתוחיים אז זה נכנס לתחום של מדיניות טיפול והרבה תחום אפור. העובדה שאת חיה ובהליך טיפולי מעמידה את הדברים באור מורכב.
נורית שלום, בכדי לתת מענה יש לבחון מודע בית החולים שבו אושפזת רצה להעביר אותך למוסד סיעויד. יש לבחון האם מצבך הרפואי הצריך מעבר כזה או לא. כמו כן יש לבחון מדוע בחר הצוות הרפואי שלא לטפל בבעיות רפואיות עליהן הוא ידע. אם יתברר שהיה צורך רפואי לתת לך טיפול באשפוז והוא לא ניתן ובגלל הדחייה בטיפול נגרם לך נזק אזי יהיה מקום להגיש תביעה. אם יתברר שהרופאים העדיפו לטפל בעניינים דחופים ולדחות לטיפול בקהילה את מה שלא דחוף אז לא בטוח שניתן יהיה לטעון לרשלנות. על כל פנים, על מנת לבחון את הדברים בצורה נכונה, יש לעיין ברשומה הרפואית ולהתקדם משם. בברכה,