לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
הילה

הפחתה בשכר לאחר חופשת לידה

שלום, מקום העבודה שלי הודיע על קיצוץ רוחבי בשכר כל עובדים מדרגה מסויימת. האם מותר למעסיק להחיל את הקיצוץ גם עלי לאחר החזר מחופשת הלידה או שמא מדובר בהרעת תנאים אסורה? כמו כן רציתי לדעת האם אני אהיה זכאית להטבה של שעת הנקה גם אם אאריך את חופשת הלידה ל-6 חודשים? תודה!

עו"ד גלית סולומונוב-פוגל

הילה שלום, אינני יודעת מדוע החליט המעביד על קיצוץ אבל לגביך הוא אינו יכול להכיל את הקיצוץ שכן משמעות הדבר היא פגיעה אסורה בך לאחר חזרתך מחופשת לידה. באשר לשעת הנקה - עובדת זכאית לשעת הנקה עד תום 4 חודשים ממועד סיום חופשת הלידה (לא החל"ת) ורק אם עבדה במשרה מלאה קודם לכן.

הילה

תודה על תשובתך, למשך איזו תקופ אסור להחיל עלי את הקיצוץ? כמו כן אודה לך אם תפני אותי לסעיפי החוק הרלוונטיים על מנת שאוכל להציג אותם בפני המעסיק.

הילה

תודה על תשובתך, למשך איזו תקופ אסור להחיל עלי את הקיצוץ? כמו כן אודה לך אם תפני אותי לסעיפי החוק הרלוונטיים על מנת שאוכל להציג אותם בפני המעסיק.

עו"ד גלית סולומונוב-פוגל

הילה שלום, המודרב בתקופה של 60 יום מתום חופשת הלידה עפ"י חוק עבודת נשים.עליך לדעת, כי בתקופה זו יכול המעביד באישור שר העבודה והרווחה לעשות כן, אולם האישור ינתן רק אם המדובר בפגיעה שאינה קשורה לחזרתך חופשת לידה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות נשים בעבודה