לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מירה

לא קיבלתי עדיין הצעה נגדית בעניין העלאת שכר

שלום, יתכן והשאלה שלי מעט מורכבת. לפני חודש חזרתי לעבודה (מזה שנתיים וחצי) לאחר חופשת לידה של כמעט חצי שנה. בזמן ההריון נעשו שיחות שכר שנתיות לעובדי החברה ונאמר לי שאקבל העלאה לאחר חזרתי מחופשת הלידה. לקראת סוף חופשת הלידה הציעו לי קידום לתפקיד ניהולי ונפגשתי עם הבוסים. ביקשתי העלאה בשכר בעקבות ההבטחה מתקופת ההריון ובעקבות הקידום. לאחר כשלושה שבועות קיבלתי הצעה להעלאה, מאוד נמוכה, אותה לא הסכמתי לקבל וביקשתי מהממונים לחזור אלי עם הצעה יותר סבירה. כיום, אחרי יותר מחודש מאז חזרתי לעבודה עדיין לא חזרו אליי עם הצעה נגדית. כמה שאלות בנושא: 1. באם ההצעה החדשה תתקבל על ידי האם ביכולתי לדרוש תשלום רטרואקטיבי בגלל הסחבת? 2. האם זוהי עילה להתפטרות ולזכאות לפיצויי פיטורין גם ללא ה"תירוץ" של טיפול בתינוק? 3. האם בזכותי לסרב לקבל את התפקיד החדש אבל עדיין לדרוש את העלאה שלא ניתנה לי בתקופת ההריון? תודה.

עו"ד גלית סולומונוב-פוגל

מירה שלום, להערכתי, תוכלי לבקש העלאה רטרואקטיבית, אך לא לדרוש שכן המעביד אינו חייב להענות לדרישתך להעלאה גבוהה יותר. זו אינה עילה להתפטרות, שכן קיבלת העלאה וגם אם בעיניך היא לא משמעותית, לא ניתן לכנותה "הרעה בתנאי עבודה". לענין הסירוב - זה בוודאי החלטה שלך, אך אינני בטוחה שבקשתך תתקבל, שכן אינך יכולה מחד לסרב תפקיד חדש הטומן בחובו העלאה ומאידך, לדרוש העלאה בשכר.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות נשים בעבודה