לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
טליה

פיטורין/התפטרות לאחר חופשת לידה

שלום ותודה מראש על העזרה! אני בת 31 אם לתאומים בני שלושה חודשים. ביררתי עם מקום העבודה לגבי חזרה לעבודה לאחר חופשת הלידה והודיעו לי כי "אין בעיה" ואני יכולה לחזור לתפקידי הקודם. הבעיה היא שמשרתי הקודמת דרשה ממני שעות עבודה רבות והייתה במתווה של ארבעה וחצי ימים בשבוע, כאשר כל יום עבודה היה בן 10 שעות (לא כולל הסעה מטעם החברה שעה לכל כיוון). הודעתי למעסיקי כי לא אוכל לחזור לעבוד באותן שעות ובאותו מיקום ג"ג (לחברה יש סניף בקרבת מקום מגוריי), וביקשתי ממנו לברר אפשרות לתפקיד אחר בארגון. התשובה לצערי הייתה שלילית. האם סירובי לחזור לתפקידי הישן מהווה עילה מוצדקת לפיטורין? מקריאה בפורום זה ובאינטרנט אני מבינה כי אסור למעסיק לפטר אותי 60 יום לאחר חופשת הלידה, האם מצב זה תקף גם במקרה שלי? האם ישנם מקרים של פיטורין בהסכמה ופיצויים מוגדלים?

עו"ד גלית סולומונוב-פוגל

טליה שלום, ראשית, אם הנך עובדת למעלה משנה במקום העבודה, את יכולה לנצל את ענין שעות ההנקה, מה עוד ויש לך תאומים. אז יופחתו שעות עבודתך לפחות ב-4 חודשים הראשונים. למעסיק שלך אסור לפטרך בתום 60 יום ממועד הלידה אלא באישור מאת שר העבודה והרווחה. לענין המקרים - ישנם מקרים כאלה אולם הדבר נתון למו"מ בינך לבין המעביד.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות נשים בעבודה