חזרה לעבודה מחופשת לידה בסניף רחוק מביתי - האם זו הרעה בתנאים?
שלום, אני עובדת ברשת עם כמה סניפים בצפון, הנני עובדת שם כ- 5 שנים, וב3 שנים האחרונות במתכונת 2 בנות , אחת בכל משמרת, כשיצאתי לחופשת לידה, העבירו מחסנאי לעבוד במקומי במכירות, משכורתי בנוייה מבסיס פלוס אחוזים על מכירות, דיברתי עם אחד המנהלים אתמול על רצוני לחזור לעבודה, ונאמר לי שעליי לעבור לסניף אחר שרחוק במרחק אוטובוס נוסף, במקום 1 זה 2 אוטובוסים ומרחק הנסיעה גדל מחצי שעה כל כיוון למעל לשעה כל כיוון,,, 2 שאלות? האם מרחק זה הרעה בתנאים? והאם גם אם יסכימו להשאיר אותי באותו סניף, וניהייה 3 במחלקה, ומשכורתי תרד, בעקבות זה שבמקום שאהייה לבד במשמרת, אצטרך לעבוד עם עוד אדם והמכירות יתחלקו ביניינו, האם זה נחשב הרעה בתנאים?? אינני רוצה ליפול בין הכסאות ושיעבדו עליי, חשוב לי לחזור לעבודה, אך אינני רוצה שמשכורתי תיפגע, ויעשו בי כרצונם.... -- אם הודעתי שאני רוצה לחזור לעבוד, תוך כמה ימים הם חייבים להחזיר אותי, מיום הודעתי?? --אם הם לא יסכימו, יש עילה לתביעה נגדם?? והאם את מטפלת בתביעות מסוג זה?
ענת שלום, אסור למעביד שלך להרע את תנאי עבודתך עם חזרתך לעבודה מחופשת הלידה בכל הקשור לשכרך והתנאים הנלווים, אלא בהיתר מאת שר העבודה והרווחה שלא בנקל נותן כזה היתר.את זכאית לחזור לעבודה מחופשת הלידה מיד עם סיומה ובמידה והמעביד הרע את תנאי עבודתך, את זכאית לתובעו. אני מטפלת בתביעות מסוג זה.