לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סיגל

הוכחת הטרדה מינית בעבודה

אחד האחמ"שים (אחראי משמרת) שלי מיד עם קידומו לאחמ"ש, מכניסתו לפקיד התחיל בדיבור גס לאחר מכן מספר הודעות אס אמ אס ובו נכתב לדוגמא : "מה עושה ? בבית ? אני בסביבה אולי אני יקפוץ לקפה " לאחר שהוסבר לו לא לשלוח אס אמ אסים כי איני מעוניינת בכך וגם לא בביקורו הוא הפסיק שלוח אס אמ אסים אך בעבודה עצמה המשיך לדבר בצורה גסה ובדרך כלל שהיינו נימצאים ביחידות איני יכולה לצתת את כל דבריו מלבד דבר אחד שחרוט בזיכרוני: בשעה שמיליתי טופס על שביעות רצון בעבודה וכו' היינו לבד במשרד והוא התחיל בשאלות הקשורות לטופס ככשאלתי אותו האם זה חקירה תשובתו הייתה- "אם היית אצלי בחקירה לא היית לבושה" מיד אמרתי לו בשאלה אם הוא מודע שזה הטרדה מינית תשובתו הייתה שמבחינתו זה לא לאחר מכן היו גם כמה פעמים שהוא היה מלטף את ראשי או את הפנים או מחבק אותי עם יד אחת כאשר הוא מצמיד אותי לגופו כשאני לא משתפת פעולה ואף שמה את ידי עליו על מנת להתרחק . כמו כן כל פעם שהייתי צריכה משהו מהמשרד כגון להכין קפה עקב זה שאני עובדת בלילות ליפעמים הייתי זקוקה לקפה על מנת להתרענן הוא לא נתן לי להגיע למשרד ודאג שיחליפו אותי בעמדה וכך גם יווצר מצב שבו ניהיה לבד במשרד כשהייתי מסיימת להכין את כוס הקפה הוא היה מבקש מימני להישאר עוד במשרד לאחר זמן שלא הראתי לו נכונות להסכמה מצידי הוא התחיל בהתנכלויות כלפי בעבודה וניסה ליצור מצב של ריב על שטויות עד למצב שהוא השהה אותי מהעבודה .כשהייתי בשיחה אצל האחרי של המקום עצמו שאחראי גם עליו הבהרתי לו שישנה כאן התנכלות כלפי הוא מיד כנראה הבין במה מדובר והתחיל ללחוץ שאספר במה מדובר לאחר לחץ שהופעל עליי סיפרתי לו על הקורה עם האחמ"ש וזה מיד התחיל ללחוץ שאכתוב מכתב תלונה על הטרדה וכמו כן אמר שמכתב זה יועבר למשרד המתעעסק בהטרדות מיניות לבירור האם אכן זה הטרדה וכן הבהיר לי כי שנינו לא יכולים להמשיך לעבוד באותה עבודה הפחד שלי שבעקבות שהוא בכיר מימני הוא יזכה לתמיכה מהמנהל ומשאר צוות האחמ"שים מה שיגרום לפיטוריי הייתי רוצה לדעת האם בעקבות מה שסיפרתי כאן האים אכן אפשר להוכיח על הטרדה אין בידי הוחכות ואיני יכולה לצתת את דבריו מלבד מה שמצותת פה איני רוצה להתחיל בתהליך שיביא לפיטוריי איני יודעת אם אכן זה הטרדה מינית לפי החוק אני מרגישה שמהבחינה הסובייקטיבית שלי זה שכן השאלה מה בעניין החוק? אשמח אם תוכלי לעזור לי להבין אם אכן זה לפי החוק הטרדה ומה הם סיכויי להוכיח זאת תודה .

עו"ד גלית סולומונוב-פוגל

סיגל שלום, על פי התיאור שאת מתארת המדובר בהטרדה מינית. במידה ויש ממונה על הטרדה מינית במקום עבודתך אני מציעה כי תפני אליו ותתלונני. לענין ההוכחה אני מציעה כי תפני ליעוץ משפטי מסודר בענין זה כאשר עוה"ד ידריך אותך בדיוק מה לעשות על מנת להוכיח את ההטרדה. את המסרונים שהנ"ל שולח לך לטלפון הנייד שמרי. את יכולה לפנות אלי או לכל עו"ד אחר המתמחה בתחום.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות נשים בעבודה