רכב חברה וחופשת לידה
אני עובדת בחברה כשנה וברשותי רכב חברה המשולם עליו מס חודשי והוא נחשב כרכב צמוד בעבר נאמר לי כי בעת חופשת לידה בתשלום הם ישאירו את הרכב אך בעת חזרתי אצטרך לשלם עליו את השווי מס לפי החוק ועכשיו הם מודיעים לי שרוצים לקחת לי את הרכב בזמן החל"ד. וברצוני לדעת האם זה תקין? ובנוסף אני מקבלת 700 שח חודשיים עבור אשל האם גם אותם הם יכולים להפסיק בעת החל"ד? להלן 3 סעיפים מהחוזה שלי 1. מדיניות החברה לאפשר לך שימוש סביר ברכב לצרכי מילוי תפקידך ולצרכים פרטיים כאחד 2. למען הסר ספק מובהר בזאת כי זכותך לרכב חברה אינה זכות אישית שלך אלא קשורה לתפקידך בחברה והחברה רשאית להחליט בכל עת כי התפקיד אינו מצריך רכב צמוד 3. הרכב עומד לרשותך בזמן העבודה ומחוצה לה השימוש ברכב והחזקתו על ידך בתקופת העדרות טעונים אישור מראש מהממונים עלייך ויש לי אישור מהמנהלת הישירה להשאיר את הרכב אצלי בעת החופשה בתשלום בלבד
אין הוראות בחוק לגבי רכב צמוד כך שאינני יכולה להשיב בלי לראות את החוזה וגם להבין מה נהוג לעשות אצל המעסיק במקרים אחרים. באופן כללי אין חובה להשאיר רכב בידי עובדת בזמן חל"ד וגם אם כן, נהוג להסדיר עליו את תשלום המיסים. לגבי אש"ל, גם זה לא נושא שמוסדר בחוק, אין חובה לשלם אשל לעובדת בזמן חל"ד שכן האש"ל ממילא נלקח בחשבון ע"י הביטוח הלאומי בקביעת גובה דמי הלידה.