לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
תוהה

חופשה לגבר לאחר לידה קיסרית

שלום רב, אישתי ילדה לאחרונה בניתוח קיסרי (חירום ולא אלקטיבי), השאלה שלי לגביי זכאות ומסמכים, ברצוני לדעת מה הזכאות שלי לימי חופש\מחלה אם בכלל... האם ישנו חוק שקובע שבכל זמן שהאישה מאושפזת אני זכאי לחופשה (מחלה\רגילה)? האם יש חוק לגביי כמות הימים שהיני זכאי לאחר שיחרור מבית חולים? האם החוק (במידה וקיים) הינו אומר שאני זכאי לימי מחלה רגילים? או על חשבון המעסיק? איזה טפסים אני צריך להעביר למעסיק? האם אני אמור להמיר את האישור שיחרור של הבית חולים של אישתי לאישור שלי? האם אני אמור לפנות לקופת חולים שלי או של אישתי ש"יתרגמו" לי את האישור לאישור בשפה חופשית? או לחילופין פשוט ש"יעניקו" לי ימי מחלה לפי ראות עיינהם? אודה לתשובתכם..

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

לפי החוק הנך זכאי לזקוף עד 7 ימים בשנה מימי המחלה הצבורים שלך, עבור היריון ולידה של בת הזוג. אם לא ניצלת את הימים הללו אזי אשפוז של האשה לאחר לידה קיסרית, במיוחד כשהיא זקוקה לעזרת הזולת בביצוע פעולות יומיום, בהחלט עשוי להצדיק היעדרות תוך ניצול ימי מחלה אלו. יש לבקש מהרופא המטפל אישור על מחלת בת זוג בגין ימי האשפוז. בנוסף, החוק מאפשר לך ליטול 3 ימי חופשה + 2 ימי מחלה נוספים לאחר לידת בת הזוג, בלי קשר לקיסרי.

מנחם ר.

"לאחר לידת בת הזוג" - לאחר שמסתיים האשפוז בעקבות הניתוח הקיסרי? במלים אחרות, ממתי מתחילים להימנות חמשת הימים שהזכרת (3 ימי חופשה + 2 ימי מחלה נוספים)?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

מהיום שלאחר יום הלידה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות נשים בעבודה