לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עדן

בדיקות היריון בעבודה

שלום רב אני מועסקת במקום עבודה כרגע וותק של חודשיים ואני בתחילת היריוני. החלטתי לספר למעסיק מוקדם יחסית על ההיריון מאז שסיפרתי לו המעסיק החל לבקש ממני לקצקץ בזמן הפסקתי אני עובדת במשרה מלאה במקום חצי שעה שמגיעה לי על פי חוק הוא נותן רק רבע שעה ואילו לאנשים אחרים אני שמה לב שקצת יותר. בנוסף הודעתי לו שיש לי בדיקות החודש אצטרך לצאת במהלך שעות העבודה וכמובן להציג אישור נוכחות והוא אמר לי למה לא סידרת את הבדיקות שלך לפי משמרות, והסברתי כי לא היה תור אחר פנוי על אף שאני יודעת שמגיעות לי 40 שעות לניצול עפי חוק. מה אפשר לעשות בנידון? למי ניתן לפנות? מרגישה זה לא חוקי

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

בשלב זה אני מציעה לתעד את התקשורת עם המעסיק, בין בהקלטה, בין במיילים או בווצאפ או בכל אמצעי אחר, לצערי נשים רבות חוות את מה שאת מתארת ובמקרים רבים זה מסתיים בפיטורים תוך פחות מ- 6 חודשים. אני מציעה שתעמדי על זכותך לקבל את ההפסקה המלאה של 45 דקות (מתוכה לפחות חצי שעה ברציפות) וכן את שעות ההיריון שמגיעות לך עבור בדיקות שלא ניתן לבצע שלא על חשבון שעות העבודה. במידה ותפוטרי אני כמובן אמליץ לבדוק את לעומק כדי לבחון אם יש עילה לתביעה על פיטורים שלא כדין.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות נשים בעבודה