ס.

רוצה להחתים את הבעל על הסכם בגלל שלא היה כנה איתי לפני הנישואין

התחתנתי לפני תשעה חודשים בלי הסכם ממון. התברר לי אחרי החתונה שיש לבעלי חובות שלא ידעתי עליהם ויש לו תיק בהוצאה לפועל. אני פגועה וכועסת מאוד ואני רוצה להחתים אותו על הסכם ממון עכשיו כדי שלא יוכל להשתמש בכסף שיש לי ורשום על שמי בחשבון בנק אחר. אני מתנה את החתימה שלו בהמשך הנישואין. אם לא יחתום אני רוצה להתגרש והוא יודע את זה. האם למרות שכבר התחתנו אני אוכל להחתים אותו על הסכם כזה כדי להגן על עצמי?

עו"ד סופי ספקטור

שלום ס. אפשר בהחלט לערוך הסכם ממון גם בזמן הנישואין, או לעת פקיעתם בגירושין, כאשר הסכם יש לאשר רק בבית משפט לענייני משפחה או בבית דין רבני. אישור כזה יינתן רק אם הערכאה השיפוטית שוכנעה שההסכם נערך מרצון חופשי ובהסכמתם של שני הצדדים, בהבינם את תוצאות הסכם הממון ואת משמעותו. עליכם להגיע להבנה מוסכמת ומשותפת לגבי כלל הרכוש והכספים ודרך חלוקתם במידה ותפרדו. בהצלחה תשובה זו אינה מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי.