אביטל

הסכם ממון ושינוי נסיבות

שלום רב! בעלי ואני חתמנו על הסכם ממון וגירושים בשנת 2003,שקיבל תוקף בבית המשפט לעינייני משפחה. יש לציין שבעט חתימתו היינו זוג נשוי והיה לנו ילד אחד משותף. מאחר ובהסכם ישנו סעיף שבעלי מוותר על חלקו בדירה שהייתה אז ברשותינו לטובת הקטנת המזונות בגין הילד המשותף ואני מתחייבת שלא לתבוע אותו בשמי או בשמו של הילד להגדלת המזונות. בשנים שלאחר מכן, נולדה לנו ילדה נוספת שמטבע הדברים לא נכללה בהסכם. כמו כן, הדירה שהייתה ברשותינו ועליה בעלי ויתר הוחלפה בדירה חדשה. האם ההסכם תקף גם לגביי הדירה החשה והאם ניתן יהיה לתבוע אותו בשם הילדה למזונות?. אודה עם תוכלו להשיב לי מאחר ואני נמצאת בהליך פרדה מבעלי ואני חוששת שההסכם אינו תקף.

עו"ד סופי ספקטור

שלום אביטל, ראשית חשוב לבחון את ההסכם סעיפיו ותנאיו על מנת שניתן יהיה לציין מה תוקפו והרלוונטיות להיום וזאת גם בהקשר לדירה החדשה. שנית, כל מה שקשור למזונות הקטינה ואף מזונות הקטין בהחלט הינך יכולה לתבוע בשמם של הקטינים מזונותיהם, מדורם והוצאות שקיימות עבורם. במידה ויוצג בפני ההסכם אוכל לייעץ נקודתי יותר. תשובתי זו אינה מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי.