דנה

הסכם ממון על עסק

היי, בעלי לעתיד בתהליכים להקמת עסק עם שותף. הוא רוצה להחתים אותי שבמידה ואנחנו מתגרשים אני לא מקבלת 25% מהעסק. האם זה לא בעייתי? הוא הרי יכול להשתמש בחשבון של העסק לקנות דברים, להעביר מהחשבון המשותף שלנו כסף לחשבון שלו, ולא למשוך כסף מהחברה לחשבון המשותף כך שרק אני אכניס משכורת... האם לגיטימי לחתום על הסכם כזה? זה לא מסוכן בשבילי?

עו"ד סופי ספקטור

דנה שלום, במצב דברים שאת מתארת חשוב מאוד לעגן את המצב בהסכם כולל טוב ונכון המבטיח לך זכויות מחד ושומר עליך מתביעות עתידיות של צדדים שלישיים מאידך. עליך לבחון את תנאי ההסכם בצורה מדוקדקת, כמובן ממולץ באמצעות עו"ד מומחה מטעמך, ורק אז לשקול לחתום. תשובה זו אינה מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי.