עליית ערך דירה בזמן נישואין
בעלי רוצה שנעשה הסכם ממון כי שנה אחרי נישואינו רכשנו דירה שרוב הסכום שלה שולם מכספו של ומשפחתו(חסכונותיו מלפני הנישואין + עזרה משמעותית מהוריו), על הסכום שהוא הביא לרכישה אין לי שום דרישה ומבחינתי זה שלו ואני מוכנה לחתום על זה בהסכם ממון אפילו אם החוק לצידי בגלל שנרכשה שכבר היינו נשואים. אבל מאז, שווי הדירה עלה וכיום היא שווה הרבה יותר. השאלה שלי: אם הדירה נרכשה נגיד לדוגמה במיליון ש"ח (והסכום הגיע ברובו ממשפחתו של בעלי), וכיום היא שווה נגיד מיליון וחצי ש"ח , ובהנחה שאני מסכימה שמה שהוא הביא יישאר שלו. האם בהסכם ממון מתייחסים לסכום שהביא בעת הרכישה (מיליון) ואז ההפרש של החצי מיליון מתחלק בין שנינו, או שמאחר והוא מימן את הדירה, אז היא שלו (כל המיליון וחצי, ששווה כיום). אני שואלת ללא קשר לחוק ומבלי להיכנס לכך שהיא נרכשה לאחר הנישואין, הדגש הוא איך מתייחסים לעליית המחיר שהייתה בזמן נישואינו, האם זה שרכש זכאי לסכום הרכישה שהביא אז, או לסכום השווי הנוכחי?
שלום גילה, הסכם כשמו כן הוא, ניתן להסכים ולציין חלוקה מוסכמת אחרת ממה שמתיר ומאפשר החוק כל עוד זה רצונכם. כלומר בהסכם ממון תוכלו לציין כי סכום מסוים השייך לבעל והפרש (לדוגמא שווי הערכת שמאי) מתחלק ביניכם. אני ממליצה לך בחום להיוועץ בעורך דין מומחה בתחום על מנת להבין את כלל ההשלכות בטרם הינך חותמת על מסמך כלשהו. תגובה זו אינה מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי.
שאלות נפוצות:
משה דוד
עידו באום
סימה בן מרגי
אורנה שב