הסכם ממון על בית שהיה ברשות בעלי לפני הנישואין
שלום רב, לפני 13 שנה ערכתי הסכם ממון עם בעלי על בית שהיה ברשותו לפני הנישואים גודל הבית 90 מטר שנקנה ב 115000 $ לאחר שהתחתנו ונולדו לנו 3 ילדים מכרנו את הדירה בעלי קיבל בירושה בית מהוריו שנפתרו אין מכתב ירושה אבל האחים הסכימו להעביר את הבית על שמו אך במסמכים כתוב שהבית עובר בירושה ההורים לא השאירו צוואה עשינו גרירת משכנתא אני חתומה על המשכנתא שלו הוא הבעלים ואני הלווה שהיא אז הייתה 200000 שח הבית שבעלי קיבל ״בירושה״ לפני הבניה היה 40מטר שיושב על 700 מטר הרסנו את הבית הקיים ובנינו בית בגודל 220 מטר הבית הוערך דרך שמאי למשכנתא ב 1.2 מליון שח אני ובעלי בשני חשבונות נפרדים אך כל השנים האלה המשכורת שלי נכנסה לבית כל הרהוט בבית מכספי והתנהלנו במשוטף לפני כמה ימים עשינו מיחזור משכנתא לקחנו 310000 שח כיסנו את המשכנתא ונשאר 110000 שח הנותרים כיסינו את ההלוואות הקטנות שהיו לנו בבנק בסך הכל 310000 שח משכנתא כשחתמתי שוב על המשכנתא הפקיד נתן לי לחתום על ויתור זכויות הנכס הוא הסביר שברגע שבעלי לא משלם הבנק יכול לעקל את הבית א. רציתי לדעת האם ההסכם שחתמתי עליו לפני הנישואין עדיין תקף ב. האם מה שחתמתי בבנק אני כביכול מוותרת על כל הנכס החדש ואין לי זכות עליו ג.במידה ואני מתגרשת יש לי חלק בבית החדש למרות שחלק ממנו הייתה ירושה אני ממש עובדת עצות אשמח אם תעזרי לי בבקשה
שלום גלית, שאלתך הינה רצינית מאוד ומלאה בפרטים חשובים אך לא בדיוק ברורים, המדובר ברכוש רב, בכספים ובנכסים אחרים. הנך עושה פעולות ללא היוועצות משפטית צמודה ואני חוששת כי הנך עלולה לצאת מופסדת ולהקלע למצב בו הנך מוותרת או מפסידה רכוש רב. אני ממליצה לך בחום לפנות לעו"ד מומחה בתחום על מנת שיבחן את ההסכם שנחתם על סעיפיו וכן לבדוק רישומים בטאבו בגין הנכסים המדוברים. עליך לעשות פעולות אלו בדחיפות על מנת לא להקלע חלילה למצב של הברחת נכסים. כמובן שאשמח לסייע לך במידת האפשר. מתנצלת מראש על העיכוב במענה עקב שהייתי בהשתלמות בחו"ל. תגובה זו אינה מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי כלשהו.
שאלות נפוצות:
משה דוד
עידו באום
סימה בן מרגי
אורנה שב