הבעל מבקש שנעשה הסכם ממון
שלום, אני בשנות ה-30, נשואה זמן קצר ללא ילדים כרגע. בעלי בעל אזרחות זרה, טרם תושב הארץ. אנו אמורים לבצע רישום נישואין גם במקום מוצאו. אין בבעלותנו דירה, אלא דירה ע"ש קרוב משפחתו שנכתבה כירושה עבורו. נכסיי הם כמה חסכונות ומשכורת קבועה. כיום, הוא מבקש שנעשה הסכם ממון וזאת בטענה, שאם יחליט מחר לפתוח עסק או שמא 'יסתבך', הרי שכך אגן על עצמי מפני עיקולים וכיו"ב. איך אני אמורה לפעול? אני מן הסתם שותפה מלאה בהוצאות ובכלל בתחזוקת הבית ובל הקשור לענייני המשפחה. מה הדין לגבי הנ"ל?
שלום שני הסכם ממון הוא הסכם שאתם יוצקים את תוכנו. אתם יכולים לקבוע למשל, שדירה או נכסים שלו, יהיו גפ שלך שכן את נושאת בנטל היומיומי. לפי מה שתיארת, הסכם ממון יגן עליך מפני מצבי חוסר וודאות, עיקולים וכד' שיהיה קשה לך לממשם אם בעלך תושב חוץ. כך שבסופו של דבר, נראה שהסכםפ ממון זה רעיון לא רע בכלל, דווקא מבחינתך. ניתן ליצור עימי קשר 0544745085 בהצלחה הדרה מטר עו"ד ומגשרת.
שלום שני, לא ציינת היכן נמצא הנכס... אני מניחה כי בחו"ל. אני ממליצה בחום לערוך הסכם ממון ולתת לו תוקף גם בארץ וגם בחו"ל (כמובן שם יערך בשפת המקום). בהסכם יש לך אפשרות לשמור על זכויותייך על שמך ולא להיות שותפה בחובות אם יווצרו על שמו. כמובן שהכל חייב להיות מעוגן בצורה נכונה ואף לבדוק אופצייה של ערבות צד ג' או שיפוי. איני יודעת באיזו מדינה מדובר ומה החוקיים שם, עלייך לבדוק זאת גם כן. בכל מקרה היוועצי עם עו"ד מומחה בהקדם האפשרי בטרם הינך חותמת על מסמך כלשהו. קחי בחשבון כי הסכם כזה חייב להיות מאושר ע"י בית משפט לעניני משפחה מאחר והנכם נשואים ולא מספיק שעו"ד יאשר או נוטריון. בהצלחה, תגובה זו אינה מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי כלשהו.
שאלות נפוצות:
משה דוד
עידו באום
סימה בן מרגי
אורנה שב