על איזה הסכם כדאי לחתום - מתנה / הלוואה?
שלום רב, אני ובעלי נשואים כ-4 שנים. לפני כשנתיים קנינו דירה לאחר עזרה מאוד גדולה של הוריי על מנת שיהיה לנו הון עצמי התחלתי. מתוך סכום ההון העצמי שהיה ברשותנו : 1/4 של בעלי ו-3/4 של הוריי. הקשר של בעלי עם הוריו היה לא טוב עוד לפני שהוא הכיר אותי, ובכלל מאז שהתחתנו.(הם לא מכירים את ילדנו).כאשר קנינו את הדירה גם לקחנו משכנתא גדולה שאותה אנו משלמים כמובן יחדיו. כאשר קנינו את הדירה אבי דיבר איתי ואמר שנעשה איזשהו הסכם בכתב המציין שהכסף שהוא נתן לנו הוא בגדר הלוואה משום שזאת על מנת להגן על כל הכסף שהוריי נתנו. הדבר נשכח ולא עשינו דבר ושום הסכם. בעלי אמר שאין לו בעיה לחתום על כל דבר משום שהוא יודע שאם לא הייתה את עזרת הוריי לא היינו מצליחים לרכוש דירה. לאחרונה אני נתקלת בהמון אנשים שמבינים בתחום ופתחו את עיניי בנושא לגבי הסכם כתוב כאשר אם חס וחלילה אני ובעלי ניפרד הרכוש מתחלק חצי חצי וזה לא פיר משום שכמעט כל ההון העצמי הוא של הוריי. מה אני אמורה לעשות? יש איזה ניסוח של מכתב שיכול להיות בינינו לבין הוריי שיכול להגן על כספיי הוריי, כמו כן ברצוני לדעת אם החוק אומר שאם חס וחלילה קורה משהו לבעלי, הוריו יכולים לדרוש משהו מהדירה, או שזה שלי ושל ילדיי? אני לא מוכנה שכסף שהוריי עבדו כל החיים שלהם ועזרו לי ילך לאנשים אחרים. בבקשה תיידעי אותי מה ניתן לעשות. איזה הסכם אני צריכה לעשות מתנה/ הלוואה? משום שזה לא הסכם ממון , אני לא באתי עם דירה אלא ההון עצמי הוא 1/4 של בעלי וכל השאר של הוריי, וכמובן משכנתא. משותפת.
שלום, שאלתך הינה מורכבת מאוד ומעלה שאלות ונקודות חשובות ביותר. אין ספק שעלייך לפעול בהקדם האפשרי שכן, כפי שאת טוענת ונראה על פניו מוצדק מדברייך, כי רכוש השייך ברובו לך עלול להיות מחלוק שלא בצורה כפי שהנך רוצה ורואה וזאת במידה וחלילה תיפרדו. במידה ובעלך מוכן לחתום על כל מסמך על מנת להגן על זכויותייך - זה הזמן לעשות ולא להשתהות. הסכם שכזה ייערך בצורה משותפת וייתן מענה לצרכים ולרצונות האישיים היחודיים שלך ושל בעלך תוך יצירת מנגנון וודאות ובהירות גם כלפי כספים אותם השקיעו הורייך. ליווי של עורך דין המומחה הינו נחוץ במיוחד במקרה שלך על מנת שתוענק הגנה משפטית מחד ומניעת מחלוקות עתידיות כולל בעניין שציינת בשאלתך מאידך. אשמח לסייע בעריכת ההסכם ומתן ליווי משפטי. בברכה, סופי ספקטור, עו"ד עקב פגרת בתי המשפט התשובה מועלית כעת. התשובה אינה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי כלשהו.
שאלות נפוצות:
משה דוד
עידו באום
סימה בן מרגי
אורנה שב