הסכם ממון טרום נישואין
שלום, אני מאורסת לגבר גרוש אשר לו 3 ילדים מנישואין קודמים, אנחנו מעוניינים לקנות בית גדול יותר ,בעלי ביקש שנערוך שינוי בהסכם ממון הקיים אשר בו יש סעיף שאומר במקרה של פטירה של אחד מבני הזוג הבית נשאר בבעלות הבן הזוג החי. וזאת כי הוא דואג לעתיד ילדיו חשוב לציין שאני בהיריון בחודש השני. לגרושתו הוא השאיר 2 בתים בסך כולל של 3 מיליון. הבית החדש נקנה בממון עצמי שלבן הזוג שלי על סך 700 א , ומיליון ש"ח יילקח ממשכנתא אשר תהיה רשומה על שמי., בעלי ביקש שבהסכם ממון החדש במקרה של פטירה אני אצטרך לתת לילדיו 30% מערך הבית. והשאר יישאר בשבילי ובשביל הילד שלי. אני לא מצליחה להבין האם זה נכון בשבילי ובשביל הילד שלי, מאחר וחס וחלילה עלול לקרות משהו מחר ואני אשאר עם משכנתא של מיליון ש"ח ועוד אצטרך הלוואה של 500 א' על מנת לתת לילדיו. זאת אומרת שאהיה חייבת למכור את הבית ואני אשאר רק עם 200 א לקניית בית חדש. אציין כי אני צעירה מבעלי ב-20 וקצת שנים, אני בעלת תואר שני ומשתכרת בשכר חודשי של 10 א ש"ח ואני לא שומרת בצד כסף, בעלי עצמאי ומרוויח הרבה יותר ממני עם זאת אני נותנת את כול הכסף להוצאות השוטפות של הבית ואין לי חיסכון צדדי. האם זה הוגן שילדיו יקבלו 2 בתים ועוד 30% מהבית שלי ואילו לי ולילד שלי יישאר כ-200 א'?? תודה
שלום מ. פנייתך חשובה מאוד ומעלה הרבה פרמטרים חשובים שיש לתת עליהם את הדעת, אין ספק כי בפורום זה לצערי לא אוכל להשיב לך בהרחבה. ישנם פעולות נוספות ואחרות (מעבר להסכם ממון) שניתן לעשות על מנת לשמור על זכויותייך וזוכויות הילד שאמור להיוולד בשעה טובה. פורום זה אינו המקום להחליט האם בקשתו הוגנת או לא ואני בוודאי לא הכתובת לכך, לטעמי, עליך להתמודד עם תוצאות ולבנות בסיס נכון על מנת שהתוצאות בסופו של יום יהיו טובות לך ולילדכם ומצד שני לגרום לבעלך לנהוג בצורה שתהה לשביעות רצון שניכם. אני ממליצה לך לפנות לעורך דין מוסמך על מנת לקבל יעוץ נרחב לגבי המהלכים שניתן לנקוט בהם, אשמח לעמוד לרשותך. בברכת שנה טובה וגמור חתימה טובה, סופי ספקטור, עו"ד .
תודה רבה אני מעריכה את זה.
שאלות נפוצות:
משה דוד
עידו באום
סימה בן מרגי
אורנה שב